Gewijzigde richtlijnen bezoek Aan de Slinger vanaf 6 september
De tickets voor de programmering van sept-dec 2021 zijn voor de zomer in de verkoop gegaan, uitgaande van de 1,5 meter zaalbezetting waarmee circa eenderde van het aantal stoelen in de verkoop is gegaan. Naar aanleiding van de persconferentie in augustus gaan we met ingang van 6 september werken met een tweederde zaalbezetting in al onze zalen, hiermee de richtlijnen van de Rijksoverheid volgend. Dit is tevens een grote wens vanuit de theaterbranche en de artiesten: we kunnen meer publiek blij maken met een plaatsje, en de artiest met een vollere zaal. We laten daarmee dus de 1,5 meter afstand in onze zalen los. Bezoekers moeten een coronatoegangsbewijs tonen voor een veilig bezoek aan Aan de Slinger. Een coronatoegangsbewijs is een negatieve testuitslag, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat u hersteld bent van corona. Dit geldt voor iedereen vanaf 13 jaar. Wij controleren dit door middel van de CoronaCheck-app. Zie voor meer informatie coronacheck.nl. 

Kaarten kopen kan via www.aandeslinger.nl (met plaatskeuze) of onze telefonische kassa, per e-mail of het bestelformulier (geen mogelijkheid tot plaatskeuze). Klik hier om het bestelformulier te downloaden, of haal het af in onze foyer op werkdagen vanaf 09.00 uur.

Website
24 uur per dag, 7 dagen per week veilig en eenvoudig kaarten kopen. U betaalt direct en ontvangt uw kaarten per e-mail. De kaarten print u of toont u bij de kaartcontrole op uw mobiele telefoon. Om via onze website kaarten te kopen, dient u eenmalig een account aan te maken. Heeft u reeds een account, dan logt u in met uw e-mailadres en wachtwoord. U betaalt via iDEAL (online bankieren), Podium Cadeaukaart, Nationale Bioscoopbon, uw digitale tegoed (voucher) of een combinatie van deze betaalwijzen. De administratiekosten bedragen € 0,50 per kaartje met een maximum van € 2,50 per bestelling.

Eigen plaatskeuze
U kunt voor onze voorstellingen tijdens het bestellen desgewenst zelf plaatsen kiezen. Soms is een activiteit uitgezonderd van deze mogelijkheid en worden de plaatsen automatisch toegewezen of verkopen we ongeplaceerd. Rolstoelplaatsen voor mindervaliden kunnen alleen via ons kantoor worden besteld: info@aandeslinger.nl of 030 – 63 51 024. In de Theaterzaal en Kleine Zaal zijn speciale plaatsen bestemd voor rolstoelgebruikers en hun partner.

Klik hier voor een stap-voor-stap beschrijving voor het online bestellen van kaarten met plaatskeuze.

Theaterkassa
De theaterkassa aan De Slinger 40 is vanwege de coronamaatregelen dicht. Voorafgaand aan de voorstelling of film kunnen geen tickets aan de kassa verkocht worden. 

Verkooppunten in Houten
Het is niet mogelijk om bij onze voorverkoopadressen tickets te kopen omdat dit anoniem gebeurt en dit zolang de coronamaatregelen van kracht zijn, niet is toegestaan.

Ticketafhandeling 12 maart t/m 1 juni 2020 
Heeft u aan de Theaterkassa of bij de voorverkoopadressen (Boekhandel De Kler, de twee vestigingen van The Readshop of het VVV-kantoor) kaarten gekocht voor voorstellingen die plaats zouden vinden tussen 12 maart en 1 juni 2020? Dan heeft u de kaarten anoniem gekocht en kunnen we u niet bereiken. Neem dan contact op met het kantoor van Aan de Slinger via info@aandeslinger.nl zodat we de ticketafhandeling in gang kunnen zetten.

Telefonisch of e-mail
De telefonische kassa van Aan de Slinger is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 13.00 tot 16.00 uur op 030 - 63 51 024. Bestellingen per e-mail worden ook op deze momenten verwerkt. U kunt uw bestelling e-mailen naar info@aandeslinger.nl. De administratiekosten bedragen voor beide opties € 1,50 per kaartje met een maximum van € 7,50 per bestelling.

Mindervaliden
In de Theaterzaal en Kleine Zaal zijn speciale plaatsen bestemd voor rolstoelgebruikers en hun partner. Kaarten kunt u alleen telefonisch (030 - 63 51 024) of per e-mail (info@aandeslinger.nl) bestellen. Wij zorgen dat u de juiste plaatsen krijgt, indien nog beschikbaar.

Goed om te weten
■  Koopt u kaarten aan de theaterkassa of bij een van de verkooppunten, dan koopt u anoniem kaarten. Uw bestelling wordt niet gekoppeld aan een account met klantgegevens. Wanneer wij belangrijk nieuws hebben over een voorstelling, bijvoorbeeld een afgelasting of corona-informatie, kunnen wij u hiervan niet op de hoogte stellen. Om die reden is het, zolang de coronamaateregelen ons verplichten contactgegevens van bezoekers te hebben, niet mogelijk om tickets via de verkooppunten te kopen. 
■  Zaalplattegronden en placering: Klik hier voor meer informatie over de zaal en placering.
Groepsbezoek: U kunt via de website per voorstelling of film maximaal 10 kaarten kopen. Wilt u met een grotere groep komen en bij voorkeur naast elkaar zitten, dan kunt u contact opnemen met de telefonische kassa op 030 – 63 51 024. Wij maken uw bestelling in orde. De administratiekosten bedragen € 2,50 per bestelling.
Kaartcontrole: Heeft u een Jong t/m 18 jaar-, CJP-, Last Minute- of U-paskaartje gekocht, dan dient u uw identiteitsbewijs of betreffende pas te kunnen tonen bij de kaartcontrole.
Retourservice: Bij corona-gerelateerde klachten kunnen we u niet in ons theater toelaten. Heeft u klachten, dan kunt u uw kaarten retourneren tot de dag van de voorstelling 11.00 uur. Wij boeken uw kaarten kosteloos terug en u ontvangt een digitaal tegoed. Stuur hiervoor een e-mail naar info@aandeslinger.nl of bel op werkdagen naar 030 - 63 51 024 (vanaf 10.00 uur bereikbaar). Betreft het een voorstelling in het weekend, dan verwerken wij uw bericht na het weekend. We stellen het op prijs als het u lukt ons de vrijdag ervoor voor 11.00 uur bericht te sturen.
Wilt u kaarten retourneren om een andere reden, dan geldt onze gebruikelijke retourservice. Voor activiteiten die plaatsvinden van zaterdag t/m dinsdag dient uw retourverzoek uiterlijk de donderdag voorafgaand 12.00 uur binnen te zijn via info@aandeslinger.nl. Voor activiteiten die plaatsvinden van woensdag t/m vrijdag is dat uiterlijk de maandag voorafgaand 12.00 uur. Retourneren is niet mogelijk voor voorstellingen van derden, waaronder Houten Presenteert en Gastbespelingen. Voor de retourservice betaalt u € 2,50 per kaartje, ook als u Theatervriend of Filmfan bent. U ontvangt een digitaal tegoed voor het bedrag van de kaarten, exclusief de administratiekosten en met aftrek van de kosten voor de retourservice.
Het digitaal tegoed is geldig tot een jaar na uitgifte, een eventueel restant tegoed komt na die termijn te vervallen. Het tegoed kan worden besteed via de website of bij uw bestelling via e-mail/telefonisch. 
Papieren tegoedbonnen: Tot half maart 2020 verstrekten wij papieren tegoedbonnen (in plaats van digitaal tegoed) voor de retourservice. Deze papieren tegoedbonnen hebben een geldigheidsduur van 1 jaar. In seizoen 20-21 hebben we te maken met flink wat gevolgen door de coronacrisis. Er is minder aanbod en daarmee zijn er minder mogelijkheden om een papieren tegoedbon te besteden. We bieden daarom een tegemoetkoming aan bezoekers met een papieren tegoedbon waarvan de geldigheid tussen augustus 2020 en met 15 maart 2021 afloopt. Deze bonnen zijn te gebruiken tot en met het eerste verkoopmoment voor seizoen 21-22 (ook wanneer tijdens dit verkoopmoment alleen een deel van de programmering van 21-22 in de verkoop gaat).
Kaarten bijkopen: Wanneer u voor een voorstelling kaarten heeft en op een later moment kaarten wilt bijkopen, is de kans groot dat u niet naast elkaar zit. Wilt u toch naast elkaar zitten, neem dan contact op via e-mail: info@aandeslinger.nl. Indien mogelijk zorgen wij voor plaatsen naast elkaar. Voor zowel het bestellen van de nieuwe kaarten als het omboeken van de oude kaarten bedragen de administratiekosten € 1,50 per kaartje.
Kaarten omboeken: Heeft u kaarten gekocht voor een voorstelling, maar wilt u de kaarten omboeken naar een andere dag? Stuur uw verzoek naar info@aandeslinger.nl. Wij boeken uw kaarten om naar de gewenste dag. De administratiekosten bedragen € 1,50 per kaartje.
Weet waar je koopt: Naast de officiële online verkooppunten zijn er ook veel websites die op grote schaal kaarten opkopen en doorverkopen met als enig doel het maken van winst. Als bezoeker betaal je via deze websites – vaak onbewust – veel meer voor een toegangskaart dan de oorspronkelijke prijs. Ook blijkt dat niet alle kaarten gegarandeerd toegang geven tot het evenement. Wij raden u dan ook aan kaarten voor ons aanbod maar op één manier te kopen: bij Aan de Slinger. Kijk voor meer informatie op www.weetwaarjekoopt.nl.  

* Aan de Slinger behoudt zich het recht voor om toegangsprijzen tussentijds te wijzigen.
** Het is mogelijk dat er gaande het seizoen wijzigingen plaatsvinden in de programmering.

Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht