Verbouwing: een tweede balkon en nieuwe stoelen

Verbouwing: een tweede balkon en nieuwe stoelen!
Onze Theaterzaal wordt verbouwd van 8 juli tot half november

Seizoen 2024/2025 is een bijzonder seizoen omdat onze Theaterzaal wordt verbouwd. We krijgen nieuwe stoelen en er wordt een tweede balkon gebouwd! De verbouwing start op 8 juli en is half november afgerond. Onze programmering start gewoon in september, maar dus wel in de Kleine Zaal. Vanaf half november nemen we de Theaterzaal weer in gebruik. 

Naast het tweede balkon, krijgen de technici een ander plekje in de zaal. En door het vervangen van alle stoelen wordt het weer heerlijk comfortabel zitten. In totaal komen er door de verbouwing maar liefst 84 stoelen bij. Een droom die uitkomt, want eigenlijk was onze Theaterzaal al bij oplevering van het theater in 2008 te klein voor de omvang van Houten. Architect Paul van Eijk heeft een mooi beeld gemaakt om een impressie te geven hoe het wordt.

Wat betekent de verbouwing voor het nieuwe seizoen en de start verkoop?

Ticketverkoop
Bij het kopen van tickets zie je vanaf de start verkoop in mei beide balkons op de plattegrond. De rijnummers lopen voortaan aansluitend door van rij 1 tot en met rij 16. Het is mogelijk dat de plaatsen op het tweede balkon nog niet in de verkoop zijn en nog zijn geblokkeerd. Dit doen we met het oog op het spelplezier van de artiest. Zodra er voldoende publiek in de zaal en op het eerste balkon zit, wordt ook het tweede balkon vrijgegeven. We geven in verband met de zichtlijnen standaard € 4,- korting op de plaatsen op het tweede balkon (enkele uitzonderingen daargelaten). Huurders kunnen beslissen hiervan af te wijken. We boeken geen reeds gekochte tickets om naar het tweede balkon. Het tweede balkon is helaas niet bereikbaar met een lift.

Aanvangstijd 20.00 uur
Een extra balkon betekent ook extra publiek in het theater. Om iedereen in de verschillende zalen en foyers prettig te kunnen ontvangen, gaat de reguliere
aanvangstijd voor de theatervoorstellingen naar 20.00 uur. Voor films blijft het 19.45 uur. Bij een pauze in een voorstelling gaan we ook gebruik maken van de reeds uitgebouwde foyer van de Kleine Zaal.

Feest!
Om het einde van de verbouwing te vieren en de vernieuwde Theaterzaal in het zonnetje te zetten, geven we enkele maanden na de oplevering natuurlijk een feest! Meer informatie volgt in het najaar, maar dat er wat balkonscènes aan te pas gaan komen staat vast. Zet zondag 12 januari 2025 alvast in je agenda.

Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht