Op dinsdag, donderdag, vrijdag en maandelijks op woensdagochtend, draait de betere filmhuisfilm, klassieker of documentaire in de Kleine Zaal van Aan de Slinger. Een knusse zaal met comfortabele stoelen en een eigen foyer om na te praten en te borrelen. Onze filmprogrammeurs leiden elke film in. De films worden getoond zonder reclame en zonder pauze. Een drankje is bij het kaartje inbegrepen. 

Naast de reguliere films worden er ook andere film-gerelateerde evenementen georganiseerd:

Filmclub
Sinds oktober 2017 organiseren Aan de Slinger en ‘van Houten&co’ de Filmclub. Eén keer per maand op woensdagochtend kijkt u een film uit het reguliere filmprogramma. De film wordt ingeleid en na afloop is er tijd voor een gesprek, met een kopje koffie of thee erbij. U kunt de ochtend desgewenst afsluiten met een lunch, verzorgd door cateraar Deksels Lekker.

Jeugdfilms
Speciaal voor de jonge Houtenaren wordt een aantal keer per seizoen een jeugdfilm gedraaid. De films draaien in de schoolvakanties tijdens de Herfststukjes en Lente-Uitjes, of op speciale andere dagen.

Zin in Film
In samenwerking met de Protestantse Gemeente Houten organiseert Aan de Slinger dit seizoen de serie 'Zin in Film'. Zingeving staat centraal bij deze vijf filmvertoningen. Alle films worden ingeleid door ds. Martin Snaterse. 

Zin in Film programma: 
wo 3 okt 'Fill the Void'
wo 28 nov 'I, Daniël Blake'
wo 6 feb 'Le gamin au velo'
wo 3 april 'Happy Go Lucky'
wo 5 juni 'Kauwboy'
Aanvang 20.00 uur. 

Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten