Wekelijks van dinsdag tot en met vrijdag en maandelijks op woensdagochtend, draait de betere filmhuisfilm, klassieker of documentaire in de Kleine Zaal van Aan de Slinger. Een knusse zaal met comfortabele stoelen en een eigen foyer om na te praten en te borrelen. Onze filmprogrammeurs leiden elke film in. De films worden getoond zonder reclame en zonder pauze. Een drankje is bij het kaartje inbegrepen (m.u.v. speciaalbieren en biologische wijnen). 

Naast de reguliere films worden er ook andere film-gerelateerde evenementen georganiseerd:

Buitenbioscoop
* Op het beschutte theaterplein zetten we stoelen klaar. Er zijn voor de Buitenbioscoop maximaal 50 plekken verdeeld over 25 'tweetjes' beschikbaar. Dit in verband met zichtlijnen, veiligheid en coronamaatregelen. De stoelen hebben een vaste plek op het plein, schuiven met stoelen is niet toegestaan.
* Tickets worden ongeplaceerd verkocht. U krijgt op de avond zelf een plek toegewezen op het plein. 
* De (buiten)bar is voor u geopend. Eigen drank/eten meenemen is niet toegestaan.
* Een kleine voetnoot: bij slechte weersvooruitzichten gaat de Buitenbioscoop niet door. Is hier sprake van, dan krijgen bezoekers via e-mail bericht en er wordt een bericht onder ‘nieuws’ op de website geplaatst. Check dus uw e-mail of de site bij twijfel over het weer.
* Bij annulering krijgt u de keuze: uw geld retour of een voucher (digitaal tegoed). 
* De Buitenbioscoop wordt mede mogelijk gemaakt door Stumpfl en georganiseerd door de vrijwilligers van Aan de Slinger

Filmclub
Sinds oktober 2017 organiseren Aan de Slinger en ‘van Houten&co’ de Filmclub. Eén keer per maand op woensdagochtend kijkt u een film uit het reguliere filmprogramma. De film wordt ingeleid en na afloop krijgt u een kopje koffie of thee terwijl de inleider u dan nog wat meer vertelt over de achtergronden van de film.  U kunt de ochtend desgewenst afsluiten met een lunch, verzorgd door cateraar Deksels Lekker.

Jeugdfilms
Speciaal voor de jonge Houtenaren wordt een aantal keer per seizoen een jeugdfilm gedraaid. De films draaien in de schoolvakanties tijdens de Herfststukjes en Lente-Uitjes, of op speciale andere dagen.

Zin in Film
In samenwerking met de Protestantse Gemeente Houten organiseert Aan de Slinger de serie 'Zin in Film'. Zingeving staat centraal bij de filmvertoningen. Alle films hebben een uitgebreide inleiding.

Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht