Op dinsdag, donderdag, vrijdag en maandelijks op woensdagochtend, draait de betere filmhuisfilm, klassieker of documentaire in de Kleine Zaal van Aan de Slinger. Een knusse zaal met comfortabele stoelen en een eigen foyer om na te praten en te borrelen. Onze filmprogrammeurs leiden elke film in. De films worden getoond zonder reclame en zonder pauze. Een drankje is bij het kaartje inbegrepen. 

Naast de reguliere films worden er ook andere film-gerelateerde evenementen georganiseerd:

Buitenbioscoop
Het is weer tijd voor de Buitenbioscoop! Er staan nog vier films op het programma, op za 15 en vr 21, za 29 juni, en za 6 juli. De films gaan door bij goed weer en starten om 22.30 uur, wanneer het zo goed als donker is. Op het beschutte theaterplein zetten we tafeltjes en stoelen klaar. De bar is natuurlijk geopend en iedereen wordt bediend aan tafel.

Eigen drank/eten meenemen is niet toegestaan.We zorgen graag goed voor onze bezoekers, dus koffie, thee, fris, bier (ook speciaalbier), goede wijn en borrelhapjes zijn te bestellen. Er zijn voor de buitenbioscoop maximaal 200 zitplaatsen beschikbaar in verband met zichtlijnen en veiligheid. Reserveren voor de film is niet nodig en ook niet mogelijk, maar vol is vol!

U hoeft geen kaarten te kopen, maar de Buitenbioscoop draait op uw vrijwillige bijdrage. De bijdrage kunt u op de avond zelf in het spaarkistje doen. Een kleine voetnoot: bij slechte weersvooruitzichten gaat de buitenbioscoop niet door. Is hier sprake van, dan wordt dit bericht op vrijdagmiddag om 15.00 uur onder ‘nieuws’ op de website geplaatst. Check dus de site bij twijfel over het weer!

De Buitenbioscoop wordt mede mogelijk gemaakt door Stumpfl en georganiseerd door de vrijwilligers van Film Aan de Slinger.De Buitenbioscoop is alleen mogelijk door de vrijwillige bijdrage van de bezoekers. De bijdrage kan men op de avond zelf in het spaarkistje doen.

Filmclub
Sinds oktober 2017 organiseren Aan de Slinger en ‘van Houten&co’ de Filmclub. Eén keer per maand op woensdagochtend kijkt u een film uit het reguliere filmprogramma. De film wordt ingeleid en na afloop is er tijd voor een gesprek, met een kopje koffie of thee erbij. U kunt de ochtend desgewenst afsluiten met een lunch, verzorgd door cateraar Deksels Lekker.

Jeugdfilms
Speciaal voor de jonge Houtenaren wordt een aantal keer per seizoen een jeugdfilm gedraaid. De films draaien in de schoolvakanties tijdens de Herfststukjes en Lente-Uitjes, of op speciale andere dagen.

Zin in Film
In samenwerking met de Protestantse Gemeente Houten organiseert Aan de Slinger dit seizoen de serie 'Zin in Film'. Zingeving staat centraal bij deze vijf filmvertoningen. Alle films worden ingeleid door ds. Martin Snaterse. 

Zin in Film programma: 
wo 3 okt 'Fill the Void'
wo 28 nov 'I, Daniël Blake'
wo 6 feb 'Le gamin au velo'
wo 3 april 'Happy Go Lucky'
wo 5 juni 'Kauwboy'
Aanvang 20.00 uur. 

Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten