Cultuurmakelaar

Bij Aan de Slinger werkt onder andere cultuurmakelaar Bea Nederhoff. Een cultuurmakelaar zorgt ervoor dat kunst en cultuur zo goed mogelijk tot bloei komen in een gemeente. Bea helpt bij initiatieven, adviseert, zorgt dat mensen met elkaar in contact komen en kijkt welke behoeftes er zijn in Houten. Cultuur kan mensen met elkaar verbinden en de betrokkenheid in een wijk vergroten. In een nieuwe gemeenschap, waar Houten voor een groot deel uit bestaat, gaat dit meestal niet vanzelf. De cultuurmakelaar zorgt voor de nodige inspiratie. 

Ook komt bij de cultuurmakelaar veel informatie terecht die waardevol kan zijn voor andere partijen: adressenbestanden, verslagen, persberichten, nieuws uit de regio, etc. Aan de Slinger probeert deze informatie regelmatig up-to-date te houden en beschikbaar te stellen aan publiek en culturele (amateur)instellingen.

De werkzaamheden van de cultuurmakelaar worden mede bepaald door nieuwe ontwikkelingen en de wensen en behoeften die in het culturele veld leven. Het maakt hierbij niet uit welke kunstdiscipline het betreft. 

Cultuurkaart Houten
Houten beschikt over maar liefst 200 verschillende culturele aanbieders. Een overzicht is in te zien via de Cultuurkaart van Houten, klik hier. Bent u zelf ook een culturele aanbieder in Houten en staat u nog niet vermeld op de Cultuurkaart? Of zijn er gegevens die gewijzigd moeten worden? Neem dan contact op met de Cultuurmakelaar. 

14501
Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht