Nationaal Theaterweekend

Van 27 tot en met 29 januari zetten we het theater op z’n kop tijdens het Nationaal Theaterweekend: drie voorstellingen met tickets voor maar € 10,-! Cabaret op vrijdag, jeugd op zaterdag en een special op zondag. Ook organiseren we een mooie randprogrammering: van workshops en rondleidingen tot een theaterrun. Het leukste weekend van het jaar.

Vrijdag 27 januari vanaf 19.00 uur
Vrijmibo 
Lekker vanuit je werk zo het theater inrollen en het weekend inluiden. Dat kan extra goed tijdens het Nationaal Theaterweekend! We hebben vanaf 19.00 uur een lekkere en snelle hap. En de bar is natuurlijk geopend. 

Vrijmibo-hap
Een luxe hotdog compleet met frisse zuurkool, gebakken uitjes en een heerlijke saus. Ook vega(n) mogelijk. 
Alle varianten € 4,50 per stuk. 

Tickets voor de hap, klik HIER

Vrijdag 27 januari om 19.45 uur
Film: See How They Run
Agatha Christie liet in haar testament vastleggen dat haar beroemde toneelstuk The Mousetrap niet mag worden verfilmd zolang het nog wordt opgevoerd. Aangezien het stuk nooit uit de theaters verdween, is een filmversie dus altijd uitgebleven. See How They Run speelt een listig spel met dit gegeven: het verhaal draait om een moordzaak achter de schermen van The Mousetrap, in het Londen van de jaren vijftig, en zit tjokvol verwijzingen naar het stuk. 

Tickets € 10,- incl. drankje en meer info, klik hier

Vrijdag 27 januari om 20.15 uur
Niet gehinderd door enige kennis - Jasper van der Veen
Jasper van der Veen won vorig jaar met grootse plannen, sterke grappen, slap geouwehoer, prachtige verhalen, vage herinneringen, dubieuze argumenten en scherpe bespiegelingen het Leids Cabaret Festival. Het dreigt volslagen goed te komen, heette zijn debuut en Niet gehinderd door enige kennis is dus al een hele snelle opvolger. 

Tickets € 10,- en meer informatie, klik hier

Zaterdag 28 januari vanaf 13.15 uur
Theaterrondleiding 
Directeur Arjen Berendse en programmeur Cherany Emck leiden u graag rond door ons prachtige theater en laten u plekjes zien waar u normaal gesproken niet zo snel zou komen. De rondleiding duurt ongeveer een uur. Deelname is gratis, graag van te voren aanmelden. Het minimum aantal deelnemers is 10, het maximum is 30. 
Aanmelden kan tot vrijdag 27 januari 12.00 uur via publiciteit@aandeslinger.nl

Zaterdag 28 januari vanaf 19.30 uur
Lasergamen 16+
Wáááááát??? Lasergamen in het theater? Supervet! En geen grap, want we gaan het écht doen tijdens het Nationaal Theaterweekend. We starten elk half uur. Je krijgt een korte instructie en dan ga je 20 minuten vol aan de bak in twee teams tegen elkaar. 
Gratis tickets, meer info en aanmelden, klik hier

Zaterdag 28 januari vanaf 13.15 uur
Theaterworkshop (5+) door de Jeugdtheaterschool van Aan de Slinger van 13.15 tot 14.15 uur en van 15.45 tot 16.45 uur. Tijdens de workshop ga je op een speelse manier theaterspelen. Ervaring is niet nodig, zin om lekker te spelen wel! 

De workshop van van 13.15 tot 14.15 uur is vol. 

Workshop 15.45 uur 
Na kort na afloop van de voorstelling start de workshop om 15.45 uur. Deelname is gratis. Opgeven kan via publiciteit@aandeslinger.nl 

Zaterdag 28 januari 14.30 uur
Poppenkast - De Toneelmakerij
Poppenkast is een voorstelling vol smeuïge poppenkast-ingrediënten. Gordijntjes die open- en dichtgaan. Katrijn die Jan Klaassen flink mept met pan of deegroller. Gegriezel bij Pierlala. 

Tickets € 10,- en meer informatie, klik hier

Zondag 29 januari vanaf 11.00 uur
Theaterrun
Eerst even met elkaar de warming-up en dan rennen we langs de tribune, slalommen over het podium, gaan de trap op en de trap af, dwars door de JTSzaal, met een finish misschien wel door de draaideur. Er kunnen maximaal 40 mensen meedoen, de run gaat door bij minimaal 10 deelnemers. 
Deelname is gratis. Aanmelden kan tot vrijdag 27 januari 12.00 uur via publiciteit@aandeslinger.nl  Vol is vol!

Zondag 29 januari 
14.00 uur
Inleiding: Een nacht Sjahrazade
Benieuwd hoe een voorstelling tot stand komt? Gespreksleider Ilja Bakker van de Bibliotheek Lek en IJssel gaat in gesprek met Abdelkader Benali en Myrthe Helder van Club Classique over de productie Een nacht met Sjahrazade. Kom meer te weten over de aanleiding tot deze bijzondere voorstelling.

Deze inleiding vindt plaats in de foyer. Toegang is gratis. Gegarandeerd zijn van een plek? Bestel een gratis ticket, klik hier

15.00 uur
Een nacht met Sjahrazade - Club Classique & Abdelkader Benali
Schrijver en presentator Abdelkader Benali vertelt op meeslepende wijze sprookjes uit duizend-en-een-nacht, waaronder Een nacht met Sjahrazade. De verhalen krijgen een moderne Abdelkader-twist en worden omlijst door klassieke muziek, geïnspireerd door de Oriënt en gespeeld door de musici van Club Classique: pianist Caspar Vos, violiste Myrthe Helder en cellist Leonard Besseling.

Tickets € 10,- en meer informatie, klik hier

Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht