See How They Run

Van 27 tot en met 29 januari zetten we het theater op z’n kop tijdens het Nationaal Theaterweekend: drie voorstellingen voor maar € 10,-! Cabaret op vrijdag, jeugd op zaterdag en een special op zondag. Ook organiseren we een mooie randprogrammering: van workshops en rondleidingen tot een theaterrun. Het leukste weekend van het jaar.

Agatha Christie liet in haar testament vastleggen dat haar beroemde toneelstuk The Mousetrap niet mag worden verfilmd zolang het nog wordt opgevoerd. Aangezien het stuk nooit uit de theaters verdween, is een filmversie dus altijd uitgebleven. See How They Run speelt een listig spel met dit gegeven: het verhaal draait om een moordzaak achter de schermen van The Mousetrap, in het Londen van de jaren vijftig, en zit tjokvol verwijzingen naar het stuk. Het resultaat is een nogal kluchtige maar erg amusante meta-whodunnit, met scherpe dialogen en acteurs die zichtbaar genieten.

“Erg amusante meta-whodunnit”
VPRO Cinema
“It’s a fine, if mild, escapist hoot”
The Guardian
“De aankleding is mooi, de cast fijn en het tempo hoog”
Filmkrant

Festival programma

Theaterrondleiding
  • Special
  • nationaal theaterweekend

Theaterrondleiding

door programmeur Cherany Emck en directeur/bestuurder Arjen Berendse!

Zaterdag 28 januari 13:15u
Poppenkast
  • Jeugd
  • 5+ Nationaal Theaterweekend

Poppenkast

De Toneelmakerij

Zaterdag 28 januari14:30u
Een nacht met Sjahrazade
  • Special
  • try-out / Nationaal Theaterweekend

Een nacht met Sjahrazade

Club Classique & Abdelkader Benali

Zondag 29 januari15:00u
Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht