Een nacht met Sjahrazade

Van 27 tot en met 29 januari zetten we het theater op z’n kop tijdens het Nationaal Theaterweekend: drie voorstellingen tickets voor maar € 10,-! Cabaret op vrijdag, jeugd op zaterdag en een special op zondag. Ook organiseren we een mooie randprogrammering: van workshops en rondleidingen tot een theaterrun. Het leukste weekend van het jaar.

Een zinnenprikkelende muzikale vertelling. Club Classique zoekt altijd naar nieuwe inspiratie, samenwerkingen en muziek. Tijdens Een nacht met Sjahrazade vertelt schrijver en presentator Abdelkader Benali op meeslepende wijze sprookjes uit duizend-en-een-nacht, waaronder het verhaal Een nacht met Sjahrazade. We maken kennis met de tiran van Bagdad. Nadat hij bedrogen is in de liefde, zweert hij wraak. Elke avond neemt hij een jonge maagd tot vrouw en laat haar de volgende ochtend om het leven brengen. Sjahrazade is ervan overtuigd dat ze de tiran kan genezen van zijn wraakzucht door hem verhalen te vertellen. Ze laat zich aan de tiran uithuwelijken en begint te vertellen. Weet ze het tij te keren en alle andere vrouwen te redden? 

De verhalen krijgen een moderne Abdelkader-twist en worden omlijst door klassieke muziek, geïnspireerd door de Oriënt en gespeeld door de musici van Club Classique: pianist Caspar Vos, violiste Myrthe Helder en cellist Leonard Besseling. 
 

Let op: retourneren is niet mogelijk voor het Nationaal Theaterweekend, natuurlijk tenzij de voorstelling afgelast moet worden.

www.nationaaltheaterweekend.nl

Meer van ons programma

Kunstworkshop
  • Jeugd
  • 6+ Herfststukjes

Kunstworkshop

Catharina ten Berg

Zondag 4 december
Competencia Oficial
  • Film

Competencia Oficial

Met: Penélope Cruz, Antonio Banderas, Oscar Martínez

Donderdag 8 december19:45u
Als het doek valt
  • Special
  • première

Als het doek valt

Aan de Slinger i.s.m. Bigband Houten en de Castellum Singers

Woensdag 21 december20:15u
The Lost King
  • Film

The Lost King

Met: Sally Hawkins, Steve Coogan, Harry Lloyd

Donderdag 29 december19:45u
Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht