Februari Filmmaand: spreekt tot je verbeelding

Van 1 februari t/m 2 maart 2019 organiseert Aan de Slinger Februari Filmmaand. Een maand lang geniet jong en oud van prijswinnende films, inleidingen, een filmquiz, IDFA documentaires, een animatieworkshop, toffe films en activiteiten voor de jongere filmliefhebbers, heerlijke hapjes en drankjes en meer!

Met de 91ste Oscaruitreiking voor de deur, draaien tijdens Februari Filmmaand titels die volgens de peilingen een grote kans maken om er met een gouden beeldje vandoor te gaan. In de Kleine Zaal worden onder andere First Man van regisseur Damien Chazelle, A Star is Born met Lady Gaga en Bradley Cooper in de hoofdrol en Beautiful Boy van de Belgische regisseur Felix Van Groeningen vertoond. Naast deze kanshebbers draaien er ook films die al flink in de prijzen zijn gevallen. Zo won Roma op het filmfestival van Venetië de Gouden Leeuw en het imponerende drama Shoplifters de Gouden Palm tijdens het Filmfestival van Cannes.

Tijdens Februari Filmmaand worden vele extra activiteiten georganiseerd om het filmavontuur compleet te maken. Test onder andere uw filmkennis en doe mee aan de FilmQuiz, geniet op Valentijnsdag van het epische liefdesverhaal Cold War en een romantisch prosecco-arrangement en borrel na afloop van het prachtige kostuumdrama Mary Queen of Scots in stijl na met een High Wine. Zaterdag 23 februari staat volledig in het teken van de ruimte en het heelal. Bezoekers kiezen zelf welke programmaonderdelen ze bijwonen. Mix & Match de film Arrival, een heerlijke Filmhap, de inleiding van wetenschapsjournalist Govert Schilling en/of de voorstelling Starry, Starry Night met o.a. Leoni Jansen. Met Peuterpret films, De Proefkeuken (met na afloop een Kinderkookcafe╠ü!) en de animatieworkshop na afloop van de film Ernest & Celestine winterpret, is ook aan de jonge filmbezoekers gedacht.

De kaartverkoop van Februari Filmmaand is van start! Klik hier voor het volledige programma.

Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht