Aan de Slinger op de pedalen! 

Houten is door de Fietsersbond verkozen tot de beste Fietsstad van Nederland. Gemeente Houten viert deze prachtige titel van 16 t/m 23 juni met tal van activiteiten tijdens ‘Fietsfeest Houten’. Ook Aan de Slinger gaat op de pedalen en trakteert vrijdag 21 juni bezoekers op optredens van Jeugdtheaterschool Aan de Slinger, SHINE Houten, Gospelkoor Total Praise en de vertoning van de fietsfilm Ventoux in de Buitenbioscoop mét inleiding van regisseur Nicole van Kilsdonk. Fiets Aan de Slinger start om 20.00 uur met een programma in de Droomcirkel en aansluitend op het theaterplein. De toegang is gratis!   

Programma Droomcirkel
Aan de Slinger trapt het programma af in de Droomcirkel met om 20.00 uur de voorstelling ‘Zonder Trappers’ van Jeugdtheaterschool Aan de Slinger. Wist u dat jongens en meisjes tussen de 12 en de 16 jaar van alle mensen het meest op de fiets zitten? En wist u dat het zo’n 385.000 kilometer fietsen is naar de maan? ‘Zonder Trappers’ is een humoristische familievoorstelling, geschreven door de jongeren zelf, over de avonturen die jongeren meemaken op de fiets. Om 20.30 uur laten de jonge talentvolle dans- en zanggroepen van SHINE Houten fragmenten zien uit ‘Twinning is Winning’, een voorstelling over jezelf durven zijn. Het Gospelkoor Total Praise neemt het publiek vanaf 21.15 uur mee langs allerlei bekende Praise & Worship liedjes met hier en daar een swingende Black Gospel song.

Programma theaterplein
Aansluitend wordt het programma vervolgd op het theaterplein met om 22.00 uur een inleiding van Nicole van Kilsdonk. Ze is regisseur en scenarioschrijver en maakt bioscoopfilms, telefilms en TV-series voor zowel volwassenen als jeugd. Ze vertelt tijdens een inleiding over de totstandkoming van de fietsfilm ‘Ventoux’, naar de gelijknamige roman van Bert Wagendorp. Om 22.30 uur draait in de Buitenbioscoop de film Ventoux. Vier mannen, vrienden van weleer, beklimmen op hun racefiets de Mont Ventoux, zoals ze dat 30 jaar geleden ook deden. Ze doen wat mannen zo goed kunnen: loodzware ernst en slap ouwehoeren moeiteloos afwisselen. In een hedendaagse en herkenbare mix van hilariteit en weemoed overwint de vriendschap, die juist door het verleden een vriendschap voor het leven blijkt. De Buitenbioscoop gaat door bij goed weer. Op het beschutte theaterplein staan tafeltjes en stoelen klaar en de bar is uiteraard geopend.

Houtens Fietsfeest
Bekijk het volledige programma van Fietsfeest Houten op www.houten.nl/fietsfeest.  

Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht