Buitenbioscoop Ventoux

Buitenbioscoopfilm op vrijdagavond als afsluiting van Fiets Aan de Slinger!

Regisseur Nicole van Kilsdonk vertelt voorafgaand, om 22.00 uur over de totstandkoming van de film Ventoux en de gelijknamige roman van Bert Wagendorp. De film start om 22.30 uur. De Buitenbioscoop is gratis te bezoeken, u hoeft geen kaarten te kopen.
 

Vier mannen, vrienden van weleer, beklimmen op hun racefiets de Mont Ventoux, zoals ze dat 30 jaar geleden ook deden. En ze doen wat mannen zo goed kunnen: loodzware ernst en slap ouwehoeren moeiteloos afwisselen. Totdat hun jeugdvriendin, de prachtige Laura, zich meldt en de spoken uit het verleden zich aandienen. In een hedendaagse en herkenbare mix van hilariteit en weemoed overwint de vriendschap, die juist door dat verleden een vriendschap voor het leven blijkt. 

Het is weer tijd voor de Buitenbioscoop!

Er staan vier films op het programma: za 15, vr 21, za 29 juni, en za 6 juli. De films gaan door bij goed weer en starten om 22.30 uur, 'Ventoux' op vr 21 juni start om 22.00 uur. Op het theaterplein staan stoelen klaar en de buitenbar is geopend. De Buitenbioscoop is gratis te bezoeken, u hoeft geen kaarten te kopen.

Meer informatie over de Buitenbioscoop klik HIER

“Ventoux wisselt de licht nostalgische scènes die zich begin jaren tachtig afspelen – met veel fraaie muziek uit die tijd – af met beelden van dertig jaar later, als de vier overgebleven vrienden door Laura weer bij elkaar komen en afreizen naar de Mont Ventoux.”
NRC
“Van Kilsdonk heeft “enkele moedige” ingrepen gedaan, waardoor vooral de jeugdjaren van de bevriende vijftigers meer speelruimte krijgen.”
AD

Meer van ons programma

Buitenbioscoop Edie
  • Film
  • Buitenbioscoop

Buitenbioscoop Edie

Met: Sheila Hancock, Kevin Guthrie, Paul Brannigan

Zaterdag 15 juni 22:30u
Buitenbioscoop A Casa Tutti Bene
  • Film
  • BUITENBIOSCOOP

Buitenbioscoop A Casa Tutti Bene

Met: Stefano Accorsi, Elena Cucci, Tea Falco, Carolina Crescentini, Pierfrancesco Favino

Zaterdag 29 juni 22:30u
Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten