Fiets Aan de Slinger

Houten is door de Fietsersbond verkozen tot de beste Fietsstad van Nederland! Gemeente Houten viert deze prachtige titel met tal van activiteiten tijdens het Fietsfeest van 16 t/m 23 juni. Ook Aan de Slinger gaat op de pedalen en trakteert vrijdag 21 juni bezoekers op optredens van Jeugdtheaterschool Aan de Slinger, SHINE Houten, Gospelkoor Total Praise en de vertoning van de fietsfilm ‘Ventoux’ in de Buitenbioscoop mét inleiding van regisseur Nicole van Kilsdonk. 'Fiets Aan de Slinger' start om 20.00 uur met een programma in de Droomcirkel en aansluitend op het Theaterplein. De toegang is gratis!   

Programma in de Droomcirkel

Jeugdtheaterschool Aan de Slinger
Zonder Trappers
 
20.00 uur
Wist je dat jongens en meisjes tussen de 12 en de 16 jaar van alle mensen het meest op de fiets zitten? En wist je dat het zo’n 385.000 kilometer fietsen is naar de maan? Zonder Trappers is een humoristische familievoorstelling, geschreven door de jongeren zelf, over de avonturen die jongeren meemaken op de fiets… zonder regenjas en zonder trappers.

SHINE Houten
Twinning is Winning 
20.30 uur 

Je fietst wel eens iemand voorbij en plaatst hem of haar meteen in een hokje. Tijdens Fiets Aan de Slinger laten de jonge talentvolle dans- en zanggroepen van SHINE fragmenten zien uit Twinning is Winning, een voorstelling over jezelf durven zijn. 

Gospelkoor Total Praise 
21.15 uur

Spring maar achterop de bagagedrager van Total Praise, want dit dynamische koor neemt het publiek tijdens Fiets Aan de Slinger mee langs allerlei bekende Praise & Worship liedjes met hier en daar een swingende Black Gospel song.   

Programma Theaterplein

Inleiding regisseur Nicole van Kilsdonk
22.00 uur

Nicole van Kilsdonk is regisseur en scenarioschrijver en maakt bioscoopfilms, telefilms en TV-series voor zowel volwassenen als jeugd. Ze vertelt tijdens een inleiding over de totstandkoming van de fietsfilm Ventoux en de gelijknamige roman van Bert Wagendorp.

Buitenbioscoop ‘Ventoux’
22.30 uur

Vier mannen, vrienden van weleer, beklimmen op hun racefiets de Mont Ventoux, zoals ze dat 30 jaar geleden ook deden. Ze doen wat mannen zo goed kunnen: loodzware ernst en slap ouwehoeren moeiteloos afwisselen. Totdat hun jeugdvriendin Laura zich meldt en de spoken uit het verleden zich aandienen. In een hedendaagse en herkenbare mix van hilariteit en weemoed overwint de vriendschap, die juist door dat verleden een vriendschap voor het leven blijkt. Meer informatie over de film en de Buitenbioscoop klik HIER

Houtens Fietsfeest 
Bekijk HIER het volledige programma van het Houtense Fietsfeest van 16 t/m 23 juni. 

Meer van ons programma

Poëziecafé
  • Gastbespeling

Poëziecafé

Anja Tekelenburg & Nico Croes

Zaterdag 8 juni 14:00u
Buitenbioscoop Edie
  • Film
  • Buitenbioscoop

Buitenbioscoop Edie

Met: Sheila Hancock, Kevin Guthrie, Paul Brannigan

Zaterdag 15 juni 22:30u
Buitenbioscoop Ventoux
  • Film
  • BUITENBIOSCOOP

Buitenbioscoop Ventoux

Met: Wilfried de Jong, Kasper van Kooten, Leopold Witte, Wim Opbrouck, Maruschka Detmers

Vrijdag 21 juni 22:00u
Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten