De Dansers in de spotlight tijdens Lente-Uitjes

De Lente-Uitjes: in Aan de Slinger zijn er van woensdag 27 februari tot en met vrijdag 1 maart jeugdvoorstellingen, jeugdfilms en extra activiteiten. Een belangrijke gast dit keer is het Utrechtse gezelschap De Dansers. 

Rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan: het zijn de dingen die kinderen het allerliefste doen. In het dansconcert ‘Lepeltje Lepeltje’ wordt de ongeremde speelsheid van kinderen omarmd en juist sterk aangemoedigd. Want hoe fijn is het om je over te geven aan dat ene magische moment waarop je lijkt te zweven? Die momenten waarop je je zo vrij voelt als een vogel?

In het nieuwste familie-dansconcert van choreograaf Josephine van Rheenen geeft Utrechts gezelschap De Dansers een verbluffend staaltje acrobatiek en dans weg op een heleboel matrassen, in combinatie met live muziek van componist Hans Vermunt. Die combinatie is typisch voor De Dansers, dat met samensmeltingen van dans en livemuziek - ‘dansconcerten’ - de hele wereld over reist. Ze speelden de afgelopen jaren in Indonesië en Rusland, maar ook op Lowlands, Oerol en de Parade. “We werken met dans en muziek die voelt als een uiting van je levensdrift, van impulsen en instincten,” aldus Van Rheenen. “Dat blijkt ook internationaal goed te werken als eerste aanraking met dans, zowel voor kinderen als volwassenen. Speels en bloedserieus tegelijkertijd.”

Kom dinsdag 27 februari en laat je meeslepen in hun nieuwste familie-dansconcert ‘Lepeltje Lepeltje’  4+, over 1000x vallen. Of kom op 1 maart naar ‘Roest’ 6+, een ode aan de buitenbeentjes. Kijk voor meer informatie en toegangskaarten op www.aandeslinger.nl

Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht