Tijdens het lustrumjaar van Aan de Slinger krijgt het succesvolle project Dansende Woorden een luxe editie. Dansende Woorden draait al een aantal jaar om de uitwisselingen tussen jonge gedichtenmakers van College de Heemlanden en leerlingen van de Houtense Dansscholen. Tijdens deze lustrumeditie zorgen we voor nog meer ontmoetingen.

Voor alle deelnemers is er een startbijeenkomst op 3 december in Aan de Slinger met een expositie van beeldend werk van kunstenaars van Kunst om de Hoek en poëzie gemaakt door leerlingen van College de Heemlanden.

Dans- en muziekleerlingen van Houtense dansscholen en het Houtens Muziek Collectief laten zich inspireren door deze gedichten en het beeldend werk. Ze kiezen enkele gedichten en kunstwerken en gaan op zoek naar de relatie tussen poëzie, beeldend werk, muziek en dans.

Leerlingen van Wellant College vmbo laten zich door de gedichten inspireren tot het maken van nieuw beeldend werk.

Voorstelling 24 maart 2019
Het project Dansende Woorden wordt afgesloten met een voorstelling en tentoonstelling. Op zondag 24 maart zullen alle kunstwerken en gedichten te zien zijn op een tentoonstelling. En tijdens de voorstelling in de Theaterzaal van Aan de Slinger kunt u zien welke eigen werken de dansleerlingen en de muziekleerlingen gemaakt hebben.

In totaal worden 10 dansen en 4 muziekstukken ingestudeerd. De gedichtenmakers dragen hun eigen gedicht voor en de beeldend kunstenaars geven een toelichting op hun werk. Zo wordt de link tussen het gedicht en de dans, het kunstwerk en de dans of het kunstwerk en de muziek, voor het publiek zichtbaar.

Na de voorstelling volgt een reprise tijdens de Cultuurnacht Houten. Zo komt het project ook bij nieuw publiek onder de aandacht.

Meer van ons programma

Moes
  • Jeugd
  • 1,5-5 jaar / reprise

Moes

Casier & Dies

Woensdag 24 oktober15:30u
The Children Act
  • Film

The Children Act

Met: Emma Thompson, Fionn Whitehead, Stanley Tucci

Donderdag 25 oktober20:00u
The Children Act
  • Film

The Children Act

Met: Emma Thompson, Fionn Whitehead, Stanley Tucci

Vrijdag 26 oktober20:00u
BlacKkKlansman
  • Film

BlacKkKlansman

Met: Adam Driver, John David Washington, Laura Harrier, Topher Grace

Donderdag 1 november20:00u
Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten