Dansende Woorden

Dansende Woorden is al jaren een zeer succesvol project, met enthousiaste en gedreven deelnemers en een afsluitende voorstelling waar het talent van het podium spat. Was het in voorgaande edities altijd een avond voor poëzie en dans, deze keer wordt het programma uitgebreid met korte films.

Leerlingen van College de Heemlanden schrijven gedichten in verschillende talen en over verschillende onderwerpen. Van de zelfgeschreven poëzie maken ze een korte film. Jonge dansers van diverse Houtens dansscholen gaan met deze gedichten aan de slag. Zij bekijken de gedichten en laten zich erdoor inspireren tot het maken van een nieuwe choreografie.  

Voorstelling 15 maart 2024 
Het project wordt afgesloten met een voorstelling. Op vrijdag 15 maart worden de verfilmde gedichten getoond in de Theaterzaal. De dansers van vier Houtense dansscholen vertonen hun choreografieën bij de uitgelichte gedichten. De avond laat zien wat de verbinding kan zijn tussen poëzie, film en dans.   

Een educatieproject van Aan de Slinger in samenwerking met College de Heemlanden, Balletschool Helen Wilson, Dansstudio Olga van Koningsbrugge, SHINE en Stardance Studio's.

Meer van ons programma

GUITAR HEROES
  • Muziek
  • try-out

GUITAR HEROES

The Five Great Guitars

Donderdag 7 maart20:15u
The Old Oak
  • Film

The Old Oak

Met: Debbie Honeywood, Dave Turner, Ebla Mari

Vrijdag 8 maart19:45u
Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht