Het Goud van Houten

Het project Het Goud van Houten heeft op 8 december 2020 de grand finale beleefd: een tweetal theatervoorstellingen op het podium van Aan de Slinger. Na afloop van het project is een 'souvenirs boek' gemaakt van Onvergetelijk Houten, waar Het Goud van Houten onderdeel van was. Een prachtig boek boordevol verhalen, foto's en herinneringen van de deelnemers. Het boek is hieronder te downloaden. Veel leesplezier!

Ieder mens bezit een schatkist aan levenservaring en verhalen die een podium verdienen. In de theatercursus ‘Het Goud van Houten’ zijn twintig Houtenaren van 65 jaar en ouder op zoek gegaan naar deze verhalen. De deelnemers maken samen een prachtige voorstelling onder leiding van regisseur Sophie Plekker van Stut Theater uit Utrecht. Met elkaar spelen zij afsluitend de theatervoorstelling voor publiek op het podium van Aan de Slinger op dinsdag 8 december 2020 in Utrecht. 

De repetities
De wekelijkse repetities vonden plaats op maandag 2 maart 2020. Op de maandagochtend, in repetities van 2 uur, hebben de deelnemers gewerkt aan de voorstelling. Tijdens de lockdown hebben de spelers via Zoom verder gewerkt aan het script en hun spel. De verhalen uit de voorstelling zijn geschreven door de deelnemers zelf. De twee theatervoorstellingen worden gespeeld voor het publiek in Aan de Slinger op dinsdag 8 december 2020.

Regisseur Sophie Plekker
De repetities zijn onder leiding van theatermaker, educatief ontwerper en actrice Sophie Plekker. Ze heeft verschillende voorstellingen geregisseerd met jongeren en is altijd op zoek naar nieuwe doelgroepen en projecten. Zo heeft ze gewerkt met vluchtelingen en is ze naar Afrika afgereisd om daar les te geven. Sophie is al vier jaar werkzaam bij Stut Theater en maakt het liefst stukken vanuit de persoonlijke verhalen van haar deelnemers.


Deelnemers aan een eerdere theatercursus
Maaike, Letta, Christien en Mary deden mee met een eerdere theatercursus van Stut Theater in Utrecht. Maaike: “Heel bijzonder, ik had nooit gedacht dat ik het ooit zou doen. Ik word er heel vrolijk van en het is goed voor mijn geheugen.” Ook Letta is erg positief over de cursus: “Het is fantastisch! Weer een drempel over – zoals ik dat vaak in mijn leven heb moeten doen. Dit toneelspel brengt ons veel samenhorigheid. Het is zo fijn om lief en leed met elkaar te mogen delen.” Volgens Christien is het geweldig om te doen. “We voelen elkaar zo goed aan wanneer we met elkaar spelen”. Mary benadrukt de meerwaarde van de cursus: “we maken heel anders contact met elkaar en ik heb er nieuwe vriendinnen bij.”Het Goud van Houten is een project van Aan de Slinger, Gemeente Houten, Stut Theater en ‘van Houten&co’

Foto's: Paul van der Klei

Meer van onze projecten

Instrumentencircuit 2023-2024
  • Schoolproject PO
  • 2023-2024

Instrumentencircuit 2023-2024

Aan de Slinger, Catching Cultures Orchestra, Houtens Muziek Collectief en Kunst Centraal

Di 9 januari t/m ma 1 juli
Projecten op maat - Basisonderwijs
  • Schoolproject PO
  • 2023-2024

Projecten op maat - Basisonderwijs

Ridderspoor en Montessori

Do 1 februari t/m ma 1 juli
Cultuureducatie met Kwaliteit 2021-2024
  • Schoolproject PO
  • 2021-2024

Cultuureducatie met Kwaliteit 2021-2024

Aan de Slinger

Vr 1 september t/m ma 1 juli
Musicus in de klas 2023-2024
  • Schoolproject PO
  • 2023-2024

Musicus in de klas 2023-2024

Vr 1 september t/m ma 1 juli
}
Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht