Dansende Woorden

Dansende Woorden is al jaren een zeer succesvol project, met enthousiaste en gedreven deelnemers en een afsluitende voorstelling waar het talent van het podium spat. Was het in voorgaande edities altijd een avond voor poëzie en dans, deze keer wordt het programma uitgebreid met korte films. 

Leerlingen van College de Heemlanden schrijven gedichten in verschillende talen en over verschillende onderwerpen. Van de zelfgeschreven poëzie maken ze een korte film. Jonge dansers van diverse Houtens dansscholen gaan met deze gedichten aan de slag. Zij bekijken de gedichten en laten zich erdoor inspireren tot het maken van een nieuwe choreografie.

Voorstelling 15 maart 2024
Het project wordt afgesloten met een voorstelling. Op vrijdag 15 maart worden de verfilmde gedichten getoond in de Theaterzaal. De dansers van vier Houtense dansscholen vertonen hun choreografieën bij de uitgelichte gedichten. De avond laat zien wat de verbinding kan zijn tussen poëzie, film en dans. Tickets voor deze avond zijn te koop via de website van Aan de Slinger, www.aandeslinger.nl.
 

Een educatieproject van Aan de Slinger in samenwerking met College de Heemlanden, Balletschool Helen Wilson, Dansstudio Olga van Koningsbrugge, SHINE en Stardance Studio's.


 

Meer van onze projecten

Houtense Cultuurtafel
  • Cultuurtafel

Houtense Cultuurtafel

i.s.m. Burgerinitiatiefnemers Cultuureducatie, Stichting Leergeld, 'van Houten & co', Bibliotheek Lek & IJssel, Houtens Muziek Collectief, Kunsthuis Houten

Vr 15 december t/m za 14 december
Cultuureducatie met Kwaliteit 2021-2024
  • Schoolproject PO
  • 2021-2024

Cultuureducatie met Kwaliteit 2021-2024

Aan de Slinger

Vr 1 september t/m ma 1 juli
Filmpoetry 2023 - 2024
  • Schoolproject VO
  • 2023-2024

Filmpoetry 2023 - 2024

Aan de Slinger, College de Heemlanden, Filmdocent, Dansscholen Houten

Vr 1 september t/m ma 1 juli
Gluren bij de buren
  • Project
  • 2024

Gluren bij de buren

Zondag 6 oktober
}
Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht