We mogen weer: repetities ‘Het Goud van Houten’ hervat!

Afgelopen maandag was het een warm weerzien tussen de deelnemers van Het Goud van Houten. In maart startte de eerste repetities van de theatercursus, helaas gooide het Coronavirus al heel snel roet in het eten. Online kon het één en ander wel worden voortgezet, maar de repetities in het theater werden afgelast. Deze week is het gezelschap weer voor het eerst samengekomen om met de hele groep te repeteren in de Theaterzaal van Aan de Slinger. Ana Maria heeft uitgekeken naar dit moment: “Het geeft een gevoel van vrijheid om weer te mogen repeteren. We bouwen weer steeds meer contacten op, maar wel op een verantwoorde manier. Ik word er heel vrolijk van.”

Mooie persoonlijke verhalen die een podium verdienen 
Tijdens de repetities gaan vijftien Houtenaren van 65 jaar en ouder op zoek naar mooie persoonlijke verhalen die een podium verdienen. Samen maken ze een voorstelling onder leiding van theatermaker Sophie Plekker van Stut Theater uit Utrecht. Dat de deelnemers de repetities hadden gemist was goed te merken. De sfeer zat er meteen goed in na een spelopdracht, die met veel enthousiasme en de nodige lachsalvo’s werd uitgevoerd. Vervolgens werd verder gewerkt aan de voorstelling. “Ik vind de repetities echt fantastisch! Door de opdrachten van Sophie haal je herinneringen op die weer helemaal tot leven komen. Het is mooi dat je samen iets creëert. Door bepaalde aanwijzingen van Sophie valt het soms ineens samen”, aldus Wanda. De individuele verhalen zijn een feest der herkenning en leveren voldoende stof op om op voort te bouwen. De deelnemers geven elkaar aanwijzingen en denken mee om een scène nog beter te maken. Ook Rolf is blij dat de repetities weer zijn hervat: “Vroeger heb ik wel aan toneel gedaan, maar ik ben gestopt vanwege mijn werk en het gezinsleven. Nu kan ik het weer oppakken met deze lessen speciaal voor mijn doelgroep. Het is heel fijn om samen met leeftijdsgenoten een voorstelling over onze verhalen te maken.”

Het Goud van Houten 
Benieuwd naar het eindresultaat? De theatervoorstelling wordt op zondagmiddag 15 november voor publiek gespeeld op het podium van Aan de Slinger en op 29 november in Utrecht. Meer informatie volgt via onze website. 

‘Het Goud van Houten’ is een project van Aan de Slinger, ‘van Houten&co’, Stut Theater en Gemeente Houten.  


 

Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht