Première in zicht voor kerstvoorstelling ‘Als het doek valt’!

Over een paar dagen is de première van dé kerstvoorstelling van het jaar! Van 21 tot en met 24 december schitteren ruim zestig Houtense talenten op het podium van Aan de Slinger in de kerstproductie Als het doek valt. Een originele familievoorstelling met sfeervolle muziek, persoonlijke verhalen en een flinke dot humor. Heeft u uw kaartjes al in huis voor dit fijne kerstuitje? In dit nieuwsbericht leest u meer over de grote kerstproductie en hoe het gaat met de laatste voorbereidingen. 

Als het doek valt
HET kerstdiner met de familie. Dit is de tijd van het jaar waarin samenzijn als vanzelf zou moeten gaan. Iedereen eet, praat, er klinkt gelach. Dan slaat de twijfel toe… Is het wel echt zo gezellig? Wanneer heb ik voor het laatst echt naar iemand geluisterd? Hoe overleef ik de feestdagen zonder mijn grote liefde? En hoe komen we werkelijk samen? Als het doek valt is een familievoorstelling over de kerstdagen, familie, nieuwe rituelen vinden en persoonlijke verhalen. Bekijk onderaan deze pagina de trailer voor een leuk voorproefje. 

Frisse aanpak
Afgelopen week stond de laatste ensemble repetitie op het programma. Onder leiding van regisseur Sophie Plekker kwamen het koor, de bigband en de spelers samen en werden de laatste puntjes op de 'i' gezet. Met een frisse aanpak treedt het gezelschap buiten de gebaande paden en ontstaat er als collectief echt iets bijzonders. De vaste kooropstelling is losgelaten en de leden van de bigband spelen niet alleen een instrument, maar acteren er ook lustig op los. Toneelspeler Geert-Jan Zegers vertelt: “De repetities zijn hartstikke leuk. Maar wat veel werk ook! We zijn veel in het theater. Soms denk ik wel eens: waar staat hier mijn bed? Haha. We zijn een hechte groep geworden. We staan met elkaar ergens voor. Dat geeft een heel goed gevoel.”

Benieuwd naar meer achtergrondverhalen? Wij namen een kijkje bij de repetities van het koor, de Bigband en de toneelspelers. En hier stelt het artistieke team zich aan u voor. 

Samenwerking
De kerstproductie is een samenwerking van Aan de Slinger, stichting Jazz Houten en de Castellum Singers. Op een enkeling na zijn alle deelnemers 55-plussers uit Houten en omgeving, die al heel wat keren kerst hebben gevierd. Grote kans dus dat u een bekende op het toneel spot. De professionele makers hebben veel inspiratie uit de levenservaring en de verhalen van de deelnemers geput.

Kaartverkoop
Kom van 21 t/m 24 december helemaal in de kerstsfeer bij 'Als het doek valt'! Er staan in de Theaterzaal van Aan de Slinger zowel voorstellingen in de middag (matinee) als in de avond op de planken. Jingle all the way naar onze website of één van onze voorverkoopadressen en bestel snel uw kaarten, want de kaartverkoop gaat hard! 

 

Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht