Het artistieke team van 'Als het doek valt' in de spotlight

De spanning stijgt! Woensdag 21 december gaat 'Als het doek valt' in première. Achter de kerstvoorstelling staat een ijzersterk artistiek team. Wij stellen ze graag aan u voor.

Regie
Sophie Plekker (1991) is regisseur, theaterdocent, educatie maker en actrice. Ze haalt als regisseur van 'Als het doek valt' het onderste uit de kan bij de spelers, haar artistieke team en haarzelf. De spelers ontwikkelen zich in verschillende speelstijlen, waarbij lef, moed en uitdaging voorop staan. Daarnaast werkt ze graag vanuit persoonlijke verhalen, waardoor de spelers zich kunnen identificeren met de voorstelling en de bijbehorende thematiek.
  
Muzikale leiding
Roeland Drost (1969) is van origine klassiek pianist en treedt regelmatig op. Hij is daarnaast multi-instrumentalist, stem performer, acteur, componist van theatermuziek en geeft muziektheaterles en stemtraining. Hij zorgt dat de muziek in 'Als het doek valt' bijdraagt aan de theatrale vorm. In de voorstelling komen de muzikanten en koorleden los van de noten, komen van hun plek en versmelten met de spelers. Uit de comfortzone worden alle talenten benut!
  
Tekst
Anne Hogewind (1989) is schrijver, dramaturg en schrijfdocent. Ze is een toneelschrijver die graag werkt vanuit maatschappelijke thema’s. Voor 'Als het doek valt' heeft ze geput uit de rijkdom van de persoonlijke verhalen van de deelnemers. Ze is graag vaak aanwezig bij de repetities, zodat ze meteen ziet hoe- en of haar teksten werken. Anne schrijft zonder ruis, elk woord wordt zorgvuldig gewogen. Ze zoekt haar drama vooral in taal. Haar stukken zijn vaak tragikomisch en absurdistisch.
  
Decor en lichtontwerp
Tim Vermeulen (1988) werkt als lichtontwerper en vormgever bij nationale en internationale projecten en gezelschappen. 'Als het doek valt' is zijn derde project bij Aan de Slinger. In de ontwerpen van Tim spelen ruimte, ruimtelijkheid, sfeer en atmosfeer een belangrijke rol. Het ontwerp voor 'Als het doek valt' houden we nog even geheim. Tipje van de sluier: Tim ontwierp een wereld waarin realiteit en fantasie beiden een plaats hebben.
  
Dirigent koor
Jan van Wieringen (1951) is de dirigent van het koor van de voorstelling. Hij heeft veel ervaring met projectkoren begeleiden, arrangeren, kindermusicals maken en andere kooractiviteiten. Sinds 2006 is Jan de dirigent van de Castellum Singers. Voor 'Als het doek valt' heeft Jan een frisse aanpak met het koor. De vaste kooropstelling wordt losgelaten, ze gaan beweeglijker door de liedjes heen en zijn zo zingende spelers geworden.
  
Dirigent Bigband
Miklós Fürst (1967) is een zeer gedreven, energieke en enthousiaste saxofonist en bandleider. Hij heeft een eigen Kwintet, schrijft en arrangeert muziek, en staat voor verschillende Bigbands en orkesten. Met alle bandleden een mooie Bigband sound creëren staat voorop. Voor 'Als het doek valt' komt er ook nog een acteer element aan te pas, en een vrijere aanpak van het spelen van sommige stukken muziek. Dit heeft geleid tot een bijzondere samenwerking met het koor en de acteurs om als collectief een mooie voorstelling te maken.
  
Fotograaf
Fotograaf Paul van der Klei maakt al jaren de mooiste foto's bij onze projecten, zo ook bij 'Als het doek valt'. De portrettenserie die tijdens de voorstellingen in de foyer van Aan de Slinger wordt geëxposeerd is ook van zijn hand. Kom vooral een kijkje nemen!
  
Assistent vormgever
Taleah van Ras studeert Ruimtelijke vormgeving en loopt stage bij Tim Vermeulen, met de kerstproductie als haar grootste opdracht. Ze helpt bij alle facetten van het beeld, van de kostuums tot de video.


Benieuwd naar het eindresultaat?
Van 21 tot en met 24 december schitteren ruim zestig Houtense talenten op het podium van Aan de Slinger in de kerstvoorstelling ‘Als het doek valt’. Een originele familievoorstelling met sfeervolle muziek, persoonlijke verhalen en een flinke dot humor. Koop snel uw kaartje en kom helemaal in de kerstsfeer. Klik hier om tickets te bestellen.

 

 

Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht