Informatieochtend 'Het Goud van Houten'

Afgelopen maandag was het gezellig druk in de foyer van Aan de Slinger tijdens de Informatieochtend van de theatercursus ‘Het Goud van Houten’. Geïnteresseerden kregen meer informatie over het project, maakten kennis met de organisatie en regisseur en beleefden een hoop spelplezier tijdens een korte theaterworkshop. ‘Het Goud van Houten’ start op maandag 2 maart 10.15 uur en er zijn nog een aantal plekken beschikbaar!

“ik heb zo’n leuke ochtend gehad!"
Deelnemers werden ontvangen met koffie en thee en kregen de gelegenheid om vragen te stellen over het project. Vervolgens gaf regisseur Sophie Plekker van Stut Theater uit Utrecht alvast een veelbelovend voorproefje door middel van een theaterworkshop. Vol enthousiasme werd meegedaan aan verschillende spelopdrachten. Prachtig om te zien dat er al zoveel mooie (levens)verhalen loskwamen door de laagdrempelige oefeningen. Voor veel deelnemers smaakte deze introductie naar meer: “ik heb zo’n leuke ochtend gehad! Er hing een gezellige open sfeer en het was heel fijn om op deze manier meer te weten te komen over het project. Ik heb me direct aangemeld”, aldus een enthousiaste deelnemer. Ook de regisseur kijkt positief terug op de informatieochtend: “Ik heb nu nog meer zin om te starten met ‘Het Goud van Houten’. 65-plussers hebben zoveel te geven – met hun levenservaring beschikken ze over verhalen van onschatbare waarde!” 

Het Goud van Houten
Tijdens de theatercursus ‘Het Goud van Houten’ gaan twintig Houtenaren van 65 jaar en ouder op zoek naar mooie persoonlijke verhalen die een podium verdienen. De deelnemers maken samen een voorstelling onder leiding van theatermaker Sophie Plekker. Afsluitend wordt de theatervoorstelling in november voor publiek gespeeld op het podium van Aan de Slinger en in Utrecht. De theatercursus start op maandag 2 maart 10.15 uur en bestaat uit 25 maandagochtenden. Elke les duurt twee uur, inclusief een pauze waarin er gezellig wordt bijgepraat. De repetities zijn in Aan de Slinger (De Slinger 40, Houten).

Nog een aantal plekken beschikbaar
Staat u open voor nieuwe ontmoetingen, mooie verhalen én lijkt het u leuk om kennis te maken met theater? Geef u dan snel op, want er zijn nog maar een aantal plekken beschikbaar. Ervaring met theater is niet nodig, maar mag natuurlijk wel. Aanmelden kan via Angela de Vogel en Fleur Esmeijer van ‘van Houten&co’ via: e-mail: info@vanhoutenenco.nl, telefoon: 030 – 7001 500. Deelname per persoon voor alle repetities en twee voorstellingen: € 18,75 per maand in 8 termijnen, of € 150,- in een keer. Korting voor U-pashouders is mogelijk. Koffie/thee is inbegrepen. Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst verwerkt. 

‘Het Goud van Houten’ is een project van Aan de Slinger, ‘van Houten&co’, Stut Theater en Gemeente Houten. Meer info treft u HIER

Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht