GEDICHTENWEDSTRIJD DICHTER BIJ KUNST

Vind je het leuk om gedichten te schrijven? Zie je het als uitdaging om je te laten inspireren door beeldende kunst? Doe dan mee met de gedichtenwedstrijd Dichter bij kunst! 

Expositie
Van 31 januari t/m 6 februari 2019 vindt de nationale Poëzieweek plaats. Ook Houten doet mee, met deze gedichtenwedstrijd voor alle Houtenaren. In de foyer van Aan de Slinger zijn van 26 januari t/m 8 februari negen beeldende werken van kunstenaars van Kunst om de Hoek te bewonderen. Deze vormen de inspiratiebron voor jouw gedicht. 

Kick-off
Lijkt het je leuk om beeldende kunst en poëzie samen te brengen en mee te doen aan de wedstrijd? Kom dan op 2 februari naar de Kick-off bijeenkomst in Aan de Slinger. Trea Scholten van lef met letters organiseert dan een speciale editie van het schrijfcafé met als thema: ‘Schrijven bij kunst’. Deelname aan deze speciale editie is helemaal gratis. Kom langs, bekijk de beeldende werken, laat je inspireren en ga direct aan de slag!

Inzendingen
Inzendingen moeten vóór 28 februari worden ingestuurd per e-mail naar educatie@aandeslinger.nl. De ingezonden gedichten worden beoordeeld door een vakkundige jury. De uitslag wordt op zondag 24 maart 2019 bekend gemaakt om 13.15 uur in Aan de Slinger, waarna de winnaar direct zijn gedicht mag voordragen in de daarop aansluitende voorstelling Dansende Woorden.

Kortom: Laat je inspireren door de mooiste kunstwerken, schrijf een gedicht en maak kans op het voordragen van jouw gedicht in het theater!

Alle informatie over richtlijnen voor je inzending vind je hier. Aan de Slinger organiseert de gedichtenwedstrijd Dichter bij kunst in samenwerking met Kunst om de Hoek, Boekhandel Wijs, Bibliotheek Lek & IJssel, lef met letters en College de Heemlanden. Mede mogelijk gemaakt met bijdragen van de gemeente Houten, Cultuurfonds Houten, stichting Elise Mathilde, Suzanne Hovinga stichting en Sparkles.

Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht