Vind je het leuk om gedichten te schrijven? Zie je het als uitdaging om je te laten inspireren door beeldende kunst? Doe dan mee met de gedichtenwedstrijd Dichter bij kunst

Van 31 januari t/m 6 februari 2019 vindt de nationale Poëzieweek plaats. Ook Houten doet mee, met deze gedichtenwedstrijd voor alle Houtenaren! In de foyer van Aan de Slinger zijn van 26 januari t/m 8 februari 9 beeldende werken van kunstenaars van Kunst om de Hoek te bewonderen, die de inspiratiebron vormen voor jouw gedicht.

En de winnaar is…

Doe jij mee? Stuur je gedicht dan vóór 28 februari per e-mail naar educatie@aandeslinger.nl Je gedicht mag maximaal 1 A4 zijn, moet in het Nederlands zijn geschreven en je mag zelf de vorm bepalen. Geef ons ook door welke van de 9 kunstwerken jouw inspiratiebron was.

De ingezonden gedichten worden beoordeeld door een vakkundige jury. De prijsuitreiking is op 24 maart 2019 om 13:15 uur in de Kleine Zaal van Aan de Slinger. Alle dichters zijn dan van harte welkom bij de prijsuitreiking! Ben jij de winnaar? Dan mag je op 24 maart je gedicht aan het grote publiek voordragen tijdens de voorstelling Dansende Woorden. Ook wordt je gedicht geëxposeerd in de foyer van Aan de Slinger tot de Cultuurnacht, én ontvang je een boekenbon t.w.v. € 25,- gesponsord door Boekhandel Wijs. De tweede en derde prijs winnen ook een fi jne boekenbon. Laat je inspireren door de mooiste kunstwerken, schrijf een gedicht en maak kans op het voordragen van jouw gedicht in het theater! 

 

Kick-off : 2 februari schrijfcafé 

De kick-off van Dichter bij kunst is op 2 februari 2019 van 13:30 tot 15:30 uur in de foyer van Aan de Slinger. Er zijn die middag 9 beeldende werken van kunstenaars van Kunst om de Hoek te bewonderen, die de inspiratiebron vormen voor jouw gedicht. 

Tips, tricks en nog een extra portie inspiratie kun je opdoen bij het schrijfcafé. Trea Scholten van lef met letters organiseert deze speciale editie van het schrijfcafé met als thema: ‘Schrijven bij kunst’. Deelname aan deze speciale editie is helemaal gratis!
 
Kom 2 februari naar Aan de Slinger, ontmoet andere dichters, bekijk alle werken, laat je inspireren, en ga aan de slag!

Mede mogelijk gemaakt door:

2182

Meer van ons programma

The Sisters Brothers
  • Film

The Sisters Brothers

Met: Jake Gyllenhaal, Joaquin Phoenix, John C. Reilly

Dinsdag 29 januari20:00u
First Man
  • Film
  • Februari Filmmaand

First Man

Met: Ryan Gosling, Claire Foy, Kyle Chandler, Jason Clarke

Vrijdag 1 februari20:00u
Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten