Eerste gezamenlijke repetitie kerstvoorstelling 'Als het doek valt'

Het duurt nog even, maar de voorbereidingen van de kerstproductie zijn in volle gang!

Van 21 december tot en met 24 december 2022 presenteert Aan de Slinger in samenwerking met Bigband Houten, een groep spelers en een koor, waaronder een grote delegatie van de Castellum Singers, de familievoorstelling Als het doek valt. Het duurt nog even, maar de voorbereidingen van de kerstproductie zijn in volle gang. Afgelopen zondag stond de eerste gezamenlijke repetitie op het programma in de Theaterzaal van Aan de Slinger. Een podium vol Houtens talent!

Repeteren
De groep spelers, de koorleden en de muzikanten van de Bigband Houten zijn al een aantal weken afzonderlijk van elkaar aan het repeteren. Tijdens de eerste gezamenlijke repetitie bleek dat elke discipline al flinke stappen had gezet. Prachtig om te zien hoe onder leiding van regisseur Sophie Plekker alle stukken samenkwamen en er harmonie ontstond. Ook het komische karakter van de kerstvoorstelling kwam al goed naar voren. Wat werd er veel gelachen en plezier gemaakt!

Deelnemers
Op een enkeling na zijn alle deelnemers 55-plussers uit Houten en omgeving, die al heel wat keren kerst hebben gevierd. De professionele makers putten veel inspiratie uit de levenservaring en de verhalen van de deelnemers. Dat je nooit te oud bent om iets nieuws te leren bewijzen de groepsleden. "Het leek me altijd al leuk om een keer iets met toneel te doen", zegt Ludy Groos. Zo gezegd zo gedaan. Ze gaf zich op voor de kerstproductie en schittert nu in december als één van de spelers op het toneel van Aan de Slinger.  

Als het doek valt
HET kerstdiner met de familie. Dit is de tijd van het jaar waarin samenzijn als vanzelf zou moeten gaan. Iedereen eet, praat, er klinkt gelach. Dan slaat de twijfel toe…

Is het wel echt zo gezellig?
Wanneer heb ik voor het laatst echt naar iemand geluisterd? 
Hoe overleef ik de feestdagen zonder mijn grote liefde? 
En hoe komen we werkelijk samen?

De multidisciplinaire familievoorstelling Als het doek valt gaat over de kerstdagen, familie, nieuwe rituelen vinden en persoonlijke verhalen. Wat verbindt ons, wat raakt ons en waar zijn we gezamenlijk kwetsbaar? 

Première en voorstellingen
De kaartverkoop is reeds gestart. Koop snel uw kaartje en kom helemaal in de kerstsfeer bij Als het doek valt! Klik hier om tickets te bestellen. Of klik op één van de data hieronder. 

wo 21 dec / 20.15 uur
do 22 dec / 20.15 uur
vr 23 dec / 14.30 uur
vr 23 dec / 20.15 uur
za 24 dec / 14.30 uur 

Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht