Als het doek valt

Ik blijf achter
kijk naar de kerstboom
alle ballen glinsteren en schitteren
in een opwelling pak ik de mooiste
en smijt deze met mijn al kracht tegen de vloer
Kapot
ik zuchtHET kerstdiner met de familie; de mooiste gerechten worden opgediend, de meest prachtige kleding gaat aan en alle verplichte gesprekken vliegen over de tafel. Het is gezellig en warm. Dit is het moment van het jaar waarin samenzijn als vanzelf zou moeten gaan. Iedereen eet, praat, er klinkt gelach. Dan slaat de twijfel toe...

Wanneer heb ik voor het laatst echt naar iemand geluisterd? Hoe overleef ik de feestdagen zonder mijn grote liefde? Is het wel echt zo gezellig? En hoe komen we, na twee jaar elkaar te hebben ontweken, werkelijk samen?

Als het doek valt is een multidisciplinaire familievoorstelling over de kerstdagen, familie, nieuwe rituelen vinden en persoonlijke verhalen. Over wat ons verbindt, wat ons raakt en waar we gezamenlijk kwetsbaar zijn.

Van september tot en met december 2022 wordt er door de groep spelers, het koor de Castellum Singers en de Big Band Houten intensief samengewerkt. Op een enkeling na zijn alle acteurs/spelers, band- en koorleden 55-plussers, die al heel wat keren kerst hebben gevierd.

Meer van ons programma

Pianocafé
  • Houten Presenteert

Pianocafé

Houtens Muziek Collectief

Zaterdag 6 november 20:15u
Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht