Een kijkje achter de schermen bij... de zangers van 'Als het doek valt'!

Dat er reikhalzend wordt uitgekeken naar de uitvoering van de originele kerstvoorstelling 'Als het doek valt' wordt meteen duidelijk als we een kijkje nemen bij de repetities van het koor.

Elke maandagochtend komen de koorleden samen om onder leiding van dirigent Jan van Wieringen te oefenen voor de kerstvoorstelling die van 21 t/m 24 december op de planken staat van Aan de Slinger. Hoe beleven ze het proces en waar kijken de zangers het meest naar uit?

Bouwen aan de voorstelling
Het koor, Bigband Houten en de spelers repeteren afzonderlijk van elkaar en komen eens in de paar weken een dag samen om alle puzzelstukjes in elkaar te leggen. Zoals deelnemer Truus mooi zegt: “We zijn met de hele groep samen aan het 'bouwen' aan de voorstelling. Het wordt steeds meer en steeds beter, er groeit iets. Ik vind vooral de combinatie van de persoonlijke verhalen, de bestaande kerstliedjes en het met elkaar maken mooi. Het is heel creatief. We gaan als zangers ook in het spel mee. Dat we meeleven en meespelen, in plaats van aan de kant wachten tot het volgende liedje. Dat heb ik nooit eerder op deze manier gedaan en is wel echt uniek.”

Koorlid Ineke heeft heel veel zin in december. "Ik zit bij de Castellum Singers en er werd gevraagd 'doe je mee?'. Dat heb ik gedaan en ik vind het heerlijk. Je wordt helemaal bij het project betrokken. De grote repetities met iedereen - spelers, zangers en de bigband - daar leren we heel veel van." Net als Ineke zingt Nico bij de Castellum Singers en doet hij als tenor mee met 'Als het doek valt'. “Ik zing eigenlijk de hele week door! Waar ik naar uitkijk is het stuk in de voorstelling waarbij er een gedicht wordt voorgedragen en wij op de achtergrond Stille Nacht zingen.”

Ook deelnemer Betty stapt elke maandagochtend met veel plezier op de fiets. “Meedoen aan dit project vind ik heel leuk tijdverdrijf. Spannend ook, want hoe gaat het worden? Daar ben ik zelf heel nieuwsgierig naar. Alle nieuwe contacten vind ik heel leuk. Als ik nu door Houten loop is het steeds ‘hoi, hoi!’. De spelers vind ik echt hilarisch, zij gaan echt het stuk maken. Ik heb er heel veel zin in, net als mijn kleindochter van 9 jaar. Ze zei ‘Yes!!’ toen ze hoorde dat ze naar oma kan komen kijken in het theater.”

Als het doek valt
De familievoorstelling Als het doek valt gaat over de kerstdagen, familie, nieuwe rituelen vinden en persoonlijke verhalen. Wat verbindt ons, wat raakt ons en waar zijn we gezamenlijk kwetsbaar?

Première en voorstellingen
De kaartverkoop is reeds gestart. Koop snel uw kaartje en kom helemaal in de kerstsfeer bij Als het doek valt! Klik hier om tickets te bestellen. Of klik op één van de data hieronder.

wo 21 dec / 20.15 uur
do 22 dec / 20.15 uur
vr 23 dec / 14.30 uur
vr 23 dec / 20.15 uur
za 24 dec / 14.30 uur  
 

Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht