Een kijkje achter de schermen bij... de spelers van 'Als het doek valt'

Sinterklaas heeft het land nog niet eens verlaten, of wij kijken al stiekem uit naar de kerstperiode. Waarom? Omdat Aan de Slinger samen met Bigband Houten en de Castellum Singers met trots dé grote kerstproductie van het jaar presenteren: Als het doek valt. Een originele familievoorstelling met ruim zestig Houtense talenten, sfeervolle muziek, persoonlijke verhalen en een flinke dot humor. Wij namen een kijkje bij de repetitie van de spelersgroep. Hoe gaat het met de voorbereidingen? En is het niet ontzettend spannend om straks vijf keer voor een grote zaal op te treden? 

Elke maandagochtend komt de spelersgroep samen om te repeteren. “We repeteren vanaf september en dat is hartstikke leuk, vertelt Geert-Jan Zegers. “Maar wat veel werk ook! We zijn veel in het theater. Soms denk ik wel eens: waar staat hier mijn bed? Haha.” Door het vele repeteren en de verhalen die de deelnemers met elkaar hebben gedeeld is er een hechte groep ontstaan. “We staan met elkaar ergens voor. Dat geeft een heel goed gevoel.”

Anna Croes-Werleman heeft al eerder meegedaan aan projecten van Aan de Slinger: Gouden Dans en Het Goud van Houten. Nu doet ze graag weer mee. Regisseur Sophie Plekker en tekstschrijver Anne Hogewind gebruiken de verhalen van de deelnemers ter inspiratie voor de voorstelling. Zo vertelt Anna: “er is veel inbreng van ons geweest. Zo moesten we in het begin een brief schrijven aan een persoon met wie we graag kerst zouden willen vieren. Ik heb een brief aan mijn moeder geschreven. Zij is in 2013 overleden. Kerst maakt me verdrietig omdat zij er niet meer is. Maar kerst maakt me ook blij, het is een bijzondere tijd van het jaar."

Voor Trea Hoogendoorn stond deelnemen aan dit project hoog op haar bucketlist. “Ik heb al vaak op het podium gestaan, maar dat was meestal één keer optreden. Maar nu: vier maanden repeteren en dan vijf keer optreden! Ik vind het een geweldige uitdaging." 

Bent u ook zo benieuwd naar het eindresultaat?
Over precies drie weken gaat ‘Als het doek valt’ in première. Koop snel uw kaartje en kom helemaal in de kerstsfeer. Klik hier om tickets te bestellen. Of klik op één van de data hieronder.

wo 21 dec / 20.15 uur
do 22 dec / 20.15 uur
vr 23 dec / 14.30 uur
vr 23 dec / 20.15 uur
za 24 dec / 14.30 uur  

Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht