De Vlinder - bijna zover!

Maar liefst tachtig Houtenaren hebben met elkaar de danstheatervoorstelling De Vlinder gemaakt die vanaf vrijdag 30 oktober op het podium van Aan de Slinger staat. Het is de ‘grand finale’ van het project waar ze een jaar geleden in stapten. 

De Vlinder is een voorstelling met zwierige dans, swingende muziek, een kleurrijk decor en bijzondere foto’s. Tijdens de wekelijks repetities hebben de deelnemers, allen 65 jaar of ouder, volop genoten. De laatste weken zijn de puntjes op de i gezet, maar meer dan dat: door de strengere corona maatregelen moest er nog flink wat aangepast worden. Zo is onder andere de dansgroep verdeeld in twee groepen. Choreograaf Ireen Kurvers vertelt:

“De afgelopen twee weken hebben we heel veel veranderingen moeten doorvoeren. Allereerst hebben we de cast moeten splitsen in twee groepen, zodat iedereen op toneel en backstage extra veel afstand kan houden. Dat had vele choreografische gevolgen. Ik moest rekening houden met tweetallen, maar natuurlijk ook met speciale solo's. Ook de opstellingen en overgangen veranderden. Een aantal deelnemers heeft een nieuwe solo gekregen, zodat alle rollen vervuld bleven. Bovendien hebben we een filmdag georganiseerd, waarbij we alle deelnemers al dansend filmden. Dit kunnen we tonen tijdens de voorstelling. Dan treden we toch samen op: live en op video.

Het resultaat mag er zijn! Er zit eigenheid van alle deelnemers in de voorstelling, en van alle disciplines. Het is een prachtige voorstelling over Houten geworden, waarin de ontwikkeling van de stad is verwerkt. Maar dan op een theatrale, dansante manier. Het is zo mooi dat zoveel mensen hieraan meegewerkt hebben. Ze zijn niet allemaal op toneel te zien, maar wel zichtbaar in decor, kostuum, fotografie en zang. En in portretten.

We hebben samen heel veel meegemaakt dit jaar. Maar we hebben volgehouden, en hebben met volle energie en plezier verder gedanst. Nu komt de beloning! Ik kijk er naar uit om de deelnemers te zien stralen op toneel. Dat magische moment van de uitvoering, waarin alles samenkomt. Waar je een dialoog met het publiek aangaat en jezelf laat zien. Volop genieten van dit unieke moment samen. Ik ben nu al enorm trots op ze. En ik zal ze zeker gaan missen!”

Live stream
De Vlinder staat maar liefst zes keer in het theater op vrijdag 30 oktober, maandag 2 en dinsdag 3 november. De voorstellingen zijn uitverkocht, maar goed nieuws: er wordt ook een live stream aangeboden! Deze is thuis te volgen op maandag 2 november om 17.00 uur en om 20.15 uur via deze link. Dit is gratis, maar het wordt zeer gewaardeerd als u een donatie wilt doen. Dit kan via de Extra donatie-pagina op de website van Aan de Slinger, klik hier. Alle donaties tussen 30 oktober en 3 november komen ten goede aan dit project.

Ook wordt de live stream een keer aangeboden in de Kleine Zaal op maandag 2 november om 20.15 uur. Tickets hiervoor a € 5,- zijn te koop, klik hier.

De Vlinder is een project van Aan de Slinger, 'van Houten&co', Gouden Dans en gemeente Houten. I.s.m. Liesbeth Osse, Ireen Kurvers, Dorothé Arts, Paul van der Klei en de Castellum Singers o.l.v. Jan van Wieringen. Mede mogelijk gemaakt door Fonds voor Cultuurparticipatie, K.F. Hein Fonds en Prins Bernhard Cultuurfonds.
 

Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht