Wijkexpeditie Eiland van Schalkwijk

In de Wijkexpeditie beleef je muziek-, theater- en dansvoorstellingen op en over het Houtense Eiland van Schalkwijk. 

Komende zomer hoef je het festivalgevoel niet ver van huis te zoeken. In de Wijkexpeditie beleef je op 6 en 7 juli muziek-, theater- en dansvoorstellingen op de kolossale forten van het Eiland van Schalkwijk, gewoon om de hoek. Tussendoor hop je met je fiets of huurstep van fort naar fort tussen de vergezichten van het groene eiland. Ook achteraf is het goed toeven met een optionele lunch of diner in het hart van Fort Honswijk. En dat alles gewoon om de hoek van Houten, maar afgelegen genoeg voor dat gekoesterde eilandgevoel om de zomervakantie mee in te luiden!

Een ticket voor de Wijkexpeditie geeft toegang tot drie voorstellingen die aansluitend op elkaar spelen. Je koopt een ticket voor een tijdslot (10:30–13:15 uur óf 15:30-18:15 uur). Zie ook het schema onderaan deze pagina.

Tickets zaterdag 6 juli om 10.30 uur.
Tickets zaterdag 6 juli om 15.30 uur.
Tickets zondag 7 juli om 10.30 uur.
Tickets zondag 7 juli om 15.30 uur.

Praktisch 
• De Wijkexpeditie start bij Fort Werk aan de Waalse Wetering en eindigt bij Fort Honswijk. Kaartkopers worden per mail geïnformeerd over de keuzemogelijkheid van de tweede voorstelling; 
• De afstanden tussen de voorstellingen zijn kort en nooit langer dan 10 minuten fietsen; 
• Bezoekers ontvangen de mogelijkheid om een elektrische step te huren per mail; 
• Bezoekers van tijdslot 10:30 kunnen hun bezoek afsluiten met een lunch van Nachtfort op Fort Honswijk. Dit behoeft geen verdere reservering; 
• Bezoekers van tijdslot 15:30 kunnen hun bezoek afsluiten met een diner van Nachtfort op Fort Honswijk. Bestel je dinertickets van 6 juli hier. Bestel je dinertickets van 7 juli hier. Het diner beslaat een kippendij in een Harissa marinade van de óf een aubergine ‘steak’ van de grill, beiden geserveerd met een zomerse couscous en feta salade. 

Gratis vervoer voor senioren
Om dit speciale evenement voor zo veel mogelijk inwoners van Houten toegankelijk te maken is er een unieke samenwerking ontstaan tussen Aan de Slinger en de PlusBus Houten. Dit heeft tot resultaat gehad dat wij gratis vervoer kunnen aanbieden voor inwoners uit de gemeente Houten van 55 jaar of ouder. U wordt thuis opgehaald en naar de 3 verschillende locaties gebracht. Na afloop brengen wij u ook weer thuis. Aanmelden voor het gratis vervoer via wijkexpeditie@aandeslinger.nl. Wilt u bij boeking s.v.p. uw ophaaladres en uw telefoonnummer aangeven. Voor vragen kunt u contact opnemen met 06-46161917 (Bea Nederhoff). 


Credits 
De Wijkexpeditie is een Houtense krachtenbundeling van Aan de Slinger, Boomtotaalzorg, de KrachtFabriek, Fort Honswijk, Werk Aan de Waalse Wetering, Werk Aan de Korte Uitweg, Omroep Lekstroom, New Dutch Connections, Jeugdtheaterschool Aan de Slinger, Christel van Vliet, Anita van Soest, Mayon van der Klei en Else Koolmees. Mede mogelijk gemaakt door: Provincie Utrecht, Gemeente Houten, Cultuurfonds, KF Hein Fonds en het Elise Mathilde Fonds. 

15010

Meer van onze projecten

Samenschijn
  • Project

Samenschijn

LotteZ, Creative Coding Utrecht, Aan de Slinger

Do 1 februari t/m zo 12 januari
Cultuurcafe money, money, money
  • Project

Cultuurcafe money, money, money

Donderdag 29 augustus
Wijkexpeditie Eiland van Schalkwijk
  • Project

Wijkexpeditie Eiland van Schalkwijk

Aan de Slinger

Za 6 juli t/m zo 7 juli
}
Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht