Struinen in de Tuinen

Zondag 5 september vond in Houten de eerste editie van Struinen in de Tuinen plaats. In heel Houten waren maar liefst 39 tuinen gevuld met lokale artiesten die 118 optredens gaven. Uit de enthousiaste reacties van bezoekers en deelnemers kunnen we concluderen dat de eerste editie een groot succes was.

Van ‘t Goy tot Schalkwijk, van het Oude Dorp tot Houten Castellum: heel Houten stond in het teken van Struinen in de Tuinen. Van ontroerende theatervoorstellingen tot swingende jazzbands, het publiek trof van alles wat. Programmamaker Ivo Hora van Aan de Slinger: ,,Het is geweldig om te zien hoe iedereen, jong en oud, op de been was en elkaar gastvrij ontving in een prachtig pallet aan tuinen. In die tuinen speelden de verschillende artiesten de sterren van de hemel. Op een prachtige, stralende zomerdag voelde Houten als één grote artistieke familie.”

Elke act trad gedurende de dag drie keer 30 minuten op. Doordat de deelnemende tuinen in routes waren onderverdeeld, was het mogelijk om van het ene optreden naar het andere te lopen of te fietsen. Dit heeft gezorgd niet alleen voor een mooie en gevarieerde artistieke dag maar ook voor bijzondere ontmoetingen met niemand minder dan... je eigen buren. 

 

Struinen in de Tuinen is mede mogelijk gemaakt door:

Meer van onze projecten

Cultuureducatie met Kwaliteit 2021-2024
  • Schoolproject
  • 2022-2023

Cultuureducatie met Kwaliteit 2021-2024

Wo 1 september t/m za 20 juli
Struinen in de Tuinen 2023
  • Project
  • event

Struinen in de Tuinen 2023

Aan de Slinger

Zondag 2 juli
VONK
  • Project

VONK

I.s.m. HKU, Nachtfort, Kunst Centraal en Lotte Z

Vr 13 oktober t/m zo 22 oktober
Houtense Cultuurtafel
  • Project

Houtense Cultuurtafel

i.s.m. Burgerinitiatiefnemers Cultuureducatie, Stichting Leergeld, 'van Houten & co', Bibliotheek Lek & IJssel, Houtens Muziek Collectief, Kunsthuis Houten

Wo 8 maart t/m zo 3 november
}
Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht