Struinen in de Tuinen

Zondag 5 september vond in Houten de eerste editie van Struinen in de Tuinen plaats. In heel Houten waren maar liefst 39 tuinen gevuld met lokale artiesten die 118 optredens gaven. Uit de enthousiaste reacties van bezoekers en deelnemers kunnen we concluderen dat de eerste editie een groot succes was.

Van ‘t Goy tot Schalkwijk, van het Oude Dorp tot Houten Castellum: heel Houten stond in het teken van Struinen in de Tuinen. Van ontroerende theatervoorstellingen tot swingende jazzbands, het publiek trof van alles wat. Programmamaker Ivo Hora van Aan de Slinger: ,,Het is geweldig om te zien hoe iedereen, jong en oud, op de been was en elkaar gastvrij ontving in een prachtig pallet aan tuinen. In die tuinen speelden de verschillende artiesten de sterren van de hemel. Op een prachtige, stralende zomerdag voelde Houten als één grote artistieke familie.”

Elke act trad gedurende de dag drie keer 30 minuten op. Doordat de deelnemende tuinen in routes waren onderverdeeld, was het mogelijk om van het ene optreden naar het andere te lopen of te fietsen. Dit heeft gezorgd niet alleen voor een mooie en gevarieerde artistieke dag maar ook voor bijzondere ontmoetingen met niemand minder dan... je eigen buren. 

 

Struinen in de Tuinen is mede mogelijk gemaakt door:

Meer van onze projecten

Cultuureducatie met Kwaliteit 2021-2024
  • Schoolproject
  • 2022

Cultuureducatie met Kwaliteit 2021-2024

Wo 1 september t/m za 20 juli
Als het doek valt
  • Project

Als het doek valt

Aan de Slinger i.s.m. Big Band Jazz Houten en de Castellum Singers

Wo 21 december t/m za 24 december
Projecten op Maat - Basisonderwijs 
  • Schoolproject
  • 2022

Projecten op Maat - Basisonderwijs 

Wo 1 september t/m zo 10 juli
Cultuureducatie met Kwaliteit 2017-2020
  • Schoolproject

Cultuureducatie met Kwaliteit 2017-2020

Vr 1 september t/m do 31 december
}
Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht