Projecten op maat - Basisonderwijs

Projecten op Maat 

Scholen die een project op maat willen, kunnen een advies en een aanvraag doen bij Aan de Slinger. In aansluiting daarop zoekt of ontwikkelt Aan de Slinger een project of een lessenserie. Dat kan in de diverse disciplines zoals dans, theater, muziek of beeldend. Of een crossover naar aanleiding van een thema of filmeducatie in combinatie met een podiumkunst. Voor muziekprojecten werkt Aan de Slinger onder andere samen met het Houtens Muziek Collectief.

Instrumentale Verkenning

Het project Instrumentale verkenning is een muziekproject voor leerlingen van groep 5 en 6. De leerlingen krijgen instrumentale lessen in kleine groepjes van de docenten van het Houtens Muziek Collectief. Ze kiezen uit verschillende instrumenten: viool, gitaar, toetsen, blokfluit, dwarsfluit  of slagwerk. De leerlingen verkennen de instrumenten en krijgen technieken aangereikt zodat ze een eenvoudig stukje kunnen spelen. Na zes lessen volgt de afsluiting op school: een presentatie voor publiek. Het HMC zorgt voor de instrumenten op school.

Het Houtens Muziek Collectief (HMC) heeft het project Instrumentale Verkenning ontwikkeld. Het project vindt dit schooljaar plaats op basisschool Ridderspoor en Montessori.

 

 

Meer van onze projecten

Houtense Cultuurtafel
  • Cultuurtafel

Houtense Cultuurtafel

i.s.m. Burgerinitiatiefnemers Cultuureducatie, Stichting Leergeld, 'van Houten & co', Bibliotheek Lek & IJssel, Houtens Muziek Collectief, Kunsthuis Houten

Vr 15 december t/m za 14 december
Filmeducatie 2023 - 2024
  • Schoolproject PO
  • 2023-2024

Filmeducatie 2023 - 2024

Aan de Slinger, basisschool 't Schoolhuys, basisschool De Stek, Filmhub Midden, moderators, filmdocenten

Vr 1 september t/m ma 1 juli
Creatief op Leeftijd
  • Project
  • 2024

Creatief op Leeftijd

Di 30 januari t/m vr 28 juni
Gluren bij de Buren 2024
  • Project
  • 2024

Gluren bij de Buren 2024

Zondag 6 oktober
}
Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht