Loeren

Loeren Festival vierde op 2 en 3 juli 2022 een zonovergoten jubileumeditie in de kersenboomgaard in ‘t Goy bij Houten. De prachtige kersenboomgaard van boer Vernooij was dit weekend de thuisbasis voor meer dan 2.000 bezoekers, theatergezelschappen en artiesten als Douwe Bob, Janne Schra en RONDÉ. 

Het was fantastisch weer in het weekend van Loeren. Het zomerse zonnetje kon op geen beter moment tevoorschijn komen. Bezoekers genoten van grote muzikale acts, theatervoorstellingen en lokale foodtrucks. Het programma was erg divers. Met aan de ene kant grote namen op het muziekpodium, maar ook theatergezelschappen en kleinkunst. Op landgoed Wickenburgh was zaterdag bijvoorbeeld de voorstelling ‘Freedom’ te zien, waarin de verhalen van 30 jongeren over vrijheid bij elkaar kwamen in dans en theater. Voor kinderen waren er speciale activiteiten met onder meer NPO Zappelin ster Fenna Ramos, die met de kinderen zong en danste op het Kersenpodium. 

De Utrechtse band RONDÉ was één van de absolute hoogtepunten van de dag. Zij speelden een geweldige show waarbij het publiek volledig loskwam. Voor artiesten was de locatie ook bijzonder: een ‘kleedkamer’ waarbij je het verse fruit van de bomen kunt plukken. Bands kwamen heel enthousiast het podium op én af!

Dit jaar pakte Loeren Festival groter uit dan ooit: het festival begon op zaterdagavond met een diner en een dansvoorstelling. Het beroemde stuk ‘Föld’ van Krisztina de Châtel werd opgevoerd in de boomgaard. Een voorstelling waarbij dansers een strijd voerden met Föld (het Hongaarse woord voor aarde). Speciaal voor de uitvoering werd 21 kuub aarde gestort op het festivalterrein. De voorstelling was ontroerend. Het publiek was erg onder de indruk van de zware fysieke dans in de aarde.

Over het hele weekend kwamen meer dan 2.000 bezoekers op het festival af. Een gemêleerd publiek: jong en oud, gezinnen, maar ook vriendengroepen kwamen naar de kersenboomgaard van boer Vernooij. Wim Vernooij over Loeren: "Wij hebben de dag van ons leven gehad. Het was zo'n ongelooflijke goede sfeer. De hele familie vond het geweldig. Vooral Peter Lusse met zijn band vonden wij erg goed.’’

En we hebben een nieuwe naam: Loeren. De naam is kort, krachtig en staat voor het loeren en het ontdekken van nieuwe muziek, locatietheater, lekkere streekbiertjes en vooral voor het avontuur in de kersenboomgaard waar van alles te ontdekken valt.

Loeren Festival werd georganiseerd door het Houtense Aan de Slinger. Het was de vijfde grote editie Aan de Slinger het festival organiseerde. Met veel enthousiasme en Corona-hobbels is het gelukt om deze vijfde editie van Loeren neer te zetten. In 2020 ging het festival niet door vanwege Corona, in 2021 was het festival alleen 2 dagen voor 2 x 100 gasten. Niet te vergelijken met het feest zoals we dat op 2 en 3 juli 2022 vierden! Eindelijk weer!

Kun je geen genoeg krijgen van Loeren? Bekijk dan hier de aftermovie van het festival:


 

 

Meer van onze projecten

MidzomerFestival
  • Project

MidzomerFestival

Zaterdag 22 juni
Wijkexpeditie Eiland van Schalkwijk
  • Project

Wijkexpeditie Eiland van Schalkwijk

Aan de Slinger

Za 6 juli t/m zo 7 juli
Musicus in de klas 2023-2024
  • Schoolproject PO
  • 2023-2024

Musicus in de klas 2023-2024

Vr 1 september t/m ma 1 juli
Cultuureducatie met Kwaliteit 2021-2024
  • Schoolproject PO
  • 2021-2024

Cultuureducatie met Kwaliteit 2021-2024

Aan de Slinger

Vr 1 september t/m ma 1 juli
}
Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht