Lichtkunstfestival VONK

Vrijdag 15 oktober tot zaterdag 23 oktober vond het allereerste lichtkunstfestival van Houten plaats. Licht- en videokunstenaars exposeerden hun installaties op het eeuwenoude Fort bij 't Hemeltje. Met ruim 7000 bezoekers was het een enorm succes!

Hoewel er met de flinke wind op woensdag en donderdag nog wel wat tegenslag te verwerken was, is de organisatie erin geslaagd om VONK elke dag door te laten gaan. “Met dank aan de kunstenaars, vrijwilligers en andere betrokkenen is het gelukt om een prachtig debuut te maken. Het is ontzettend leuk om te zien dat er zoveel mensen genieten van VONK, en dat daarmee het vuurtje weer aangewakkerd is voor de cultuursector”, aldus programmeur Lotte Zuijdwijk. “Attractief en vernieuwend op een super mooie en authentieke plek”, zegt een bezoeker. En een ander vult aan met “Kunst, natuur, historie en sfeer gecombineerd.”

Projectleider Bea Nederhoff vanuit Aan de Slinger: “Met het aantal verkochte tickets zijn we nagenoeg uitverkocht. Iets wat we vooraf niet hadden durven dromen, maar wat ons stiekem wel al doet denken aan een volgende editie. Maar nu eerst weer het theater in. We hopen dat we onze bezoekers ook snel weer daar terug gaan zien!” 

Lichtkunstfestival VONK werd georganiseerd in samenwerking met de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, Staatsbosbeheer en vele andere lokale partijen en betrokkenen.

Meer van onze projecten

Als het doek valt
  • Project

Als het doek valt

Aan de Slinger i.s.m. Big Band Jazz Houten en de Castellum Singers

Wo 21 december t/m za 24 december
Cultuureducatie met Kwaliteit 2021-2024
  • Schoolproject
  • 2022

Cultuureducatie met Kwaliteit 2021-2024

Wo 1 september t/m za 20 juli
Eerdere edities van Loeren bij de Boeren
  • Project
  • 2014-2016

Eerdere edities van Loeren bij de Boeren

Di 1 juli t/m do 2 juni
Innovatiecafé
  • Project

Innovatiecafé

Aan de Slinger in samenwerking met Cultuur Innovatiefonds Provincie Utrecht

Woensdag 21 september
}
Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht