Lichtkunstfestival VONK

Vrijdag 15 oktober tot zaterdag 23 oktober vond het allereerste lichtkunstfestival van Houten plaats. Licht- en videokunstenaars exposeerden hun installaties op het eeuwenoude Fort bij 't Hemeltje. Met ruim 7000 bezoekers was het een enorm succes!

Hoewel er met de flinke wind op woensdag en donderdag nog wel wat tegenslag te verwerken was, is de organisatie erin geslaagd om VONK elke dag door te laten gaan. “Met dank aan de kunstenaars, vrijwilligers en andere betrokkenen is het gelukt om een prachtig debuut te maken. Het is ontzettend leuk om te zien dat er zoveel mensen genieten van VONK, en dat daarmee het vuurtje weer aangewakkerd is voor de cultuursector”, aldus programmeur Lotte Zuijdwijk. “Attractief en vernieuwend op een super mooie en authentieke plek”, zegt een bezoeker. En een ander vult aan met “Kunst, natuur, historie en sfeer gecombineerd.”

Projectleider Bea Nederhoff vanuit Aan de Slinger: “Met het aantal verkochte tickets zijn we nagenoeg uitverkocht. Iets wat we vooraf niet hadden durven dromen, maar wat ons stiekem wel al doet denken aan een volgende editie. Maar nu eerst weer het theater in. We hopen dat we onze bezoekers ook snel weer daar terug gaan zien!” 

Lichtkunstfestival VONK werd georganiseerd in samenwerking met de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, Staatsbosbeheer en vele andere lokale partijen en betrokkenen.

Meer van onze projecten

Houtense Cultuurtafel
  • Cultuurtafel

Houtense Cultuurtafel

i.s.m. Burgerinitiatiefnemers Cultuureducatie, Stichting Leergeld, 'van Houten & co', Bibliotheek Lek & IJssel, Houtens Muziek Collectief, Kunsthuis Houten

Vr 15 december t/m za 14 december
Spelers gezocht Wijkexpeditie Schalkwijk!
  • Project

Spelers gezocht Wijkexpeditie Schalkwijk!

Aan de Slinger

Wo 8 mei t/m zo 7 juli
Cultuureducatie met Kwaliteit 2021-2024
  • Schoolproject PO
  • 2021-2024

Cultuureducatie met Kwaliteit 2021-2024

Aan de Slinger

Vr 1 september t/m ma 1 juli
Instrumentencircuit 2023-2024
  • Schoolproject PO
  • 2023-2024

Instrumentencircuit 2023-2024

Aan de Slinger, Catching Cultures Orchestra, Houtens Muziek Collectief en Kunst Centraal

Di 9 januari t/m ma 1 juli
}
Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht