Instrumentencircuit 2023-2024

Leerlingen van groep 5 maken kennis met bijzondere muziekinstrumenten als de saz en de darbuka. In de klas hebben ze zich voorbereid op de kennismaking met de musici. Later zien ze de musici weer in het hele orkest tijdens een muzikale voorstelling in Aan de Slinger.

Tijdens een instrumentencircuit ontmoeten de leerlingen van groep 5 enkele musici van het Catching Cultures Orchestra en het Houtens Muziek Collectief.  In een kort circuit spelen ze op instrumenten en leren een lied. Aan het eind presenteren ze zich voor elkaar.  Alle groepen 5 komen daarna naar Aan de Slinger om te kijken en te luisteren naar de muzikale voorstelling van het Catching Cultures Orchestra. De leerlingen hebben een eigen aandeel in deze voorstelling.

 

Aan de Slinger werkt samen met Kunst Centraal. De groepen 5 in dit project nemen deel aan het Cultuurprogramma en het Kunstmenu van Kunst Centraal.

Meer van onze projecten

Kunst door de Brievenbus
  • Project

Kunst door de Brievenbus

Fonds voor Cultuurparticipatie, Aan de Slinger en ‘van Houten&co’

Ma 15 juli t/m di 15 juli
Samenschijn
  • Project

Samenschijn

LotteZ, Creative Coding Utrecht, Aan de Slinger

Do 1 februari t/m zo 12 januari
Houtense Cultuurtafel
  • Cultuurtafel

Houtense Cultuurtafel

i.s.m. Burgerinitiatiefnemers Cultuureducatie, Stichting Leergeld, 'van Houten & co', Bibliotheek Lek & IJssel, Houtens Muziek Collectief, Kunsthuis Houten

Vr 15 december t/m za 14 december
Gluren bij de Buren 2024
  • Project
  • 2024

Gluren bij de Buren 2024

Zondag 6 oktober
}
Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht