Innovatiecafé

Innoveren doe je door samen te experimenteren, geleerde lessen te delen en hierover met elkaar in gesprek te gaan. Op woensdag 21 september vindt in Houten één van de allereerste editie van de innovatiecafés plaats.

Het Innovatiecafés staat in het teken van kennisdeling, netwerkvorming en verdieping. Ieder Innovatiecafé heeft een centraal thema. Aan de hand van korte inhoudelijke presentaties van gastsprekers gaan we met elkaar in gesprek. Doel hierbij is om ontwikkelvraagstukken te verkennen en uitdagingen en kansen te benoemen. De opbrengsten van deze gesprekken zullen we vervolgens weer terugkoppelen aan de sector. Tijdens het Innovatiecafé kunnen wij jullie informeren over onze vernieuwde regeling, ontwikkel-programma’s en workshops. En natuurlijk, hoe je hier aan deel kunt nemen!

Thema: Verbinden en samenwerken
Cultuur verbindt. Een uitspraak die vaak met veel herkenning begroet wordt in de culturele sector. In een ontdekkingstocht om de maatschappelijke meerwaarde van kunst en cultuur te vergroten zien we oude scheidslijnen vervagen. Met het creatief-verbindend vermogen van de cultuursector als uithangbord en de kunstenaar als vaandeldrager zien we oplossingen voor de meest uiteenlopende maatschappelijke opgaven. Armoedebestrijding, eenzaamheid, energietransitie, inwonersparticipatie en citymarketing om er maar een paar te noemen. De culturele sector ziet kansen. Toch is de praktijk vaak weerbarstiger. Door je op het snijvlak van verschillende domeinen en organisaties te begeven stuit je soms ook op onbegrip en weerstand. Spreken we wel dezelfde taal? Hebben we dezelfde belangen? Goed bedoelde initiatieven stranden vaak nog voor ze goed en wel gestart zijn. Hoe zorgen we ervoor dat ruwe ideeën ook daadwerkelijk de kans krijgen om uit te groeien tot duurzame samenwerkingen en wat kunnen we hierbij leren van andere organisaties?

Aan de hand van korte inhoudelijke presentaties van gastsprekers gaan we met elkaar in gesprek. Het inhoudelijke programma duurt van 20.00 tot 22.00 uur, maar je bent ook welkom om vanaf 18.15 uur aan te schuiven voor een maaltijd. Aanmelden kan tot 14 september via de knop hieronder.

Meld je hier aan voor het innovatiecafé van 21 september in Houten!
 

 

 

 

 

 

 

 

  

Meer van onze projecten

Projecten op maat - Basisonderwijs
  • Schoolproject PO
  • 2023-2024

Projecten op maat - Basisonderwijs

Ridderspoor en Montessori

Do 1 februari t/m ma 1 juli
Gluren bij de Buren 2024
  • Project
  • 2024

Gluren bij de Buren 2024

Zondag 6 oktober
MidzomerFestival
  • Project

MidzomerFestival

Zaterdag 22 juni
Wijkexpeditie Eiland van Schalkwijk
  • Project

Wijkexpeditie Eiland van Schalkwijk

Aan de Slinger

Za 6 juli t/m zo 7 juli
}
Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht