Het festival Loeren bij de Boeren

Loeren bij de Boeren vond plaats in de kersenboomgaard van boer Vernooij in ’t Goy in de laatste week voor de zomervakantie, op zondag 8 juli 2018. Het is een zomerfestival met een kwalitatief hoogstaande en brede muziekprogrammering, bijzonder locatietheater, kunstactiviteiten voor kinderen en de mogelijkheid kennis te maken met en proeven van heerlijke streekproducten.

 

Met het zonnetje hoog aan de hemel, ruim 1500 enthousiaste bezoekers en een geweldige sfeer was ‘Loeren bij de Boeren’ zeer geslaagd! Afgelopen zondag 8 juli organiseerde Aan de Slinger voor de vierde keer het zomerse festival met goede muziek, stoere kinderactiviteiten, kunst, bijzonder locatietheater en lekkere sapjes en eten uit de verschillende Rollende Keukens. Op het hoofdterrein bij boer Vernooij traden onder andere Janne Schra, Electric Company en Suzan &Freek op. Het publiek zat heerlijk in het gras en genoot zichtbaar van de optredens. De avond werd afgesloten met Her Majesty. Met een luid “we want more”, kreeg de band de waardering die het verdiende. In de kersenboomgaard maakte het publiek kennis met divers talent uit de Kromme Rijnstreek, waaronder de winnaars van de talentenwedstrijd Krachtvoer, Emmy Eve en Kita Menari.

 

De randprogrammering en activiteiten in de kersenboomgaard waren niet alleen leuk voor de jongeren en volwassenen, maar ook de jonge festivalgangers hebben zich geen moment verveeld. Daarnaast vertelden kinderrondleiders de bezoekers alle geheimen van de kersenboomgaard en de jonge Razende Reporters hebben een prachtig verslag gemaakt van het festival in de vorm van een Loeren bij de Boeren muurkrant. Ook de foto-expositie ‘Loeren náár de Boeren’ zorgde voor veel enthousiaste reacties. De locatievoorstellingen kwamen volledig tot hun recht in de kersenboomgaard en op Landgoed Wickenburgh. De mannen van Piepschuim hadden de lachers op hun hand met de voorstelling ‘Goedgebekt’, MAN || CO verbaasde met hun danstheater en de leerlingen van Jeugdtheaterschool Aan de Slinger fietsten door hun voorstelling ‘Zonder Trappers’ heen. Vele emoties kwamen los bij  de intense voorstelling ‘Soif’ van het Franse gezelschap Cie Vendaval op Landgoed Wickenburgh.

 

De organisatie kijkt met een zeer tevreden gevoel op het festival. Loeren bij de Boeren wordt georganiseerd door Aan de Slinger en mede mogelijk gemaakt door boer Willem en Annie Vernooij, kersenboer Gerard, Jeroen van Oostrom en Otto Wttewaall. Zonder hen is Loeren bij de Boeren zeker niet mogelijk! Daarnaast worden de subsidiënten bedankt voor het vertrouwen in Loeren bij de Boeren: Prins Bernhard Cultuurfonds, Rabobank Kromme Rijnstreek, KF Hein Fonds, Stichting Carel Nengerman Fonds, Stichting Mazzel en gemeente Houten. 

Bekijk hier de foto's terug van deze zomerse editie van Loeren bij de Boeren.

Meer van onze projecten

Cultuureducatie met Kwaliteit 2021-2024
  • Schoolproject PO
  • 2021-2024

Cultuureducatie met Kwaliteit 2021-2024

Aan de Slinger

Vr 1 september t/m di 31 december
Gluren bij de Buren 2024
  • Project
  • 2024

Gluren bij de Buren 2024

Zondag 6 oktober
Cultuurcafe money, money, money
  • Project

Cultuurcafe money, money, money

Donderdag 29 augustus
Kunst door de Brievenbus
  • Project

Kunst door de Brievenbus

Fonds voor Cultuurparticipatie, Aan de Slinger en ‘van Houten&co’

Ma 15 juli t/m di 15 juli
}
Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht