Freedom

In 2020 vierden wij in Nederland 75 jaar vrijheid. De vrijheid die Nederland sindsdien kent is niet vanzelfsprekend. Een groep van meer dan dertig jongeren tussen de 12 en 21 jaar is aan de slag gegaan met hun visie op het thema vrijheid. De voorstelling 'Freedom' is een zoektocht naar het vinden van je eigen mening, jezelf mogen zijn en eigen keuzes maken. 


 

Proces 

De deelnemers ontwikkelen samen met artistiek leider Else Koolmees de voorstelling. Zij repeteren op dinsdag en/of vrijdag. Tijdens deze repetities worden de verschillende vormen van vrijheid besproken en uitgewerkt tot een danschoreografie of theaterstuk.

Zo vertelt Else “Het is ontzettend gaaf om de verschillen te zien tussen de deelnemers. De ene groep creëert het liefst zelf, terwijl de andere groep het fijner vindt om het alleen aan te leren. De deelnemers zijn heel open over dit onderwerp. Dat ontroerd soms en geeft een super goede energie tijdens de repetities!” 


 

Samenwerking

De deelnemers zijn leerlingen van verschillende dansscholen in Houten: Olga van Koningsbrugge, Shine en Stardance.

Het begrip vrijheid heeft een herkenbare plaats in de voorstelling om zo bij te dragen aan bewustwording van het publiek.

Vrijheid; een woord met vele betekenissen. Meer dan dertig jongeren kijken met een kritische blik naar het thema vrijheid. Kunnen de jongeren van nu zich nog identificeren met dezelfde vrijheid die oudere generaties ervaren? Beschouwen we sommige vormen van vrijheid als vanzelfsprekend? En wanneer ervaren we onvrijheid? De voorstelling 'Freedom' laat de toeschouwer achter met één belangrijke vraag; wat betekent vrijheid voor jou? 

Voorstelling vertonen

Op zondag 3 juli wordt de voorstelling ‘Freedom’ getoond aan het publiek tijdens het festival ‘Loeren’. Bezoekers aan het festival kunnen met hun ticket ook de voorstelling bezoeken! 

Kaartverkoop

Kaarten voor Loeren zijn te verkrijgen via de website www.loeren.nl. In de voorverkoop kost een Loeren ticket €19,50. Voor kinderen t/m 17 jaar betaal je €7,50. 

 

Meer van onze projecten

Gluren bij de Buren 2024
  • Project
  • 2024

Gluren bij de Buren 2024

Zondag 6 oktober
Musicus in de klas 2024-2025
  • Schoolproject PO
  • 2024-2025

Musicus in de klas 2024-2025

Ma 26 augustus t/m za 19 juli
Cultuurcafe money, money, money
  • Project

Cultuurcafe money, money, money

Donderdag 29 augustus
Cultuureducatie met Kwaliteit 2021-2024
  • Schoolproject PO
  • 2021-2024

Cultuureducatie met Kwaliteit 2021-2024

Aan de Slinger

Vr 1 september t/m di 31 december
}
Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht