Eens in de paar jaar presenteert Aan de Slinger een eigen amateurkunstproductie. Eerder waren Hartje Houten (2014) en Bureau Houten (2016) te zien. Dit jaar staat de productie in het teken van klimaat en duurzaamheid. Een groep van bijna veertig jongeren tussen de 14 en 21 jaar gaat aan de slag met hun visie op deze thema’s. Onder begeleiding van een artistiek team van jonge professionals kunnen jongeren meedoen een multidisciplinaire theaterproductie: Firma Dochters & Zonen. 

Wegens de lockdown is deze voorstelling verzet van december 2020 naar mei 2021. De lockdown is voorlopig nog niet voorbij. Aan de Slinger blijft gesloten t/m 25 mei 2021. Onze sluiting sinds december 2020 heeft natuurlijk ook praktische gevolgen voor de voorstellingen van ‘Firma Dochters & Zonen’. 

Gedurende de lockdown was een repetitieperiode met alle spelers en het artistieke team vanwege de maatregelen niet mogelijk. Het project heeft dus erg lang stilgelegen. Inmiddels is het eind april en kunnen we concluderen dat het opvoeren van de voorstelling ‘Firma Dochters & Zonen’ op 7, 8 en 9 mei helaas niet haalbaar is. 

Gelukkig hebben we goed nieuws!
In plaats van de voorstellingen afgelasten of opnieuw te verplaatsen, wordt de voorstelling opgenomen als film. Alle jongeren krijgen een rol en gaan schitteren in deze bijzondere opname. 

Vertonen van de film en trailer!
De filmopnames zijn zeer goed verlopen. Lees meer over de opnames in dit artikel van ’t Groentje. Het maken van een film was voor het complete team een mooie kans om dit prachtige project toch zichtbaar te maken voor publiek. Een bijzonder voorproefje, de trailer kunnen we alvast aan u laten zien. 

Firma Dochters & Zonen filmmarathon
In het eerste weekend van juli, vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 juli organiseren we een filmmarathon in de Kleine Zaal om de film van Firma Dochters & Zonen te vertonen. Klik HIER voor het overzicht van de filmvertoningen. 

Online vertoning

Op donderdag 8 en vrijdag 9 juli wordt de film middels een online stream (vertoning) vertoond. Klik HIER voor tickets

Artistieke team
Mayon van der Klei, artistiek leider en regisseur van o.a. ‘Hartje Houten’ en ‘Bureau Houten’ en bekend van haar Jeugdtheaterschool Aan de Slinger
Rineke Roosenboom & Sofie Tseng, (toneel)schrijvers o.a. Orkater en BonteHond
Tim van Esch, muzikaal vormgever en sound design, en zanger van de band Handsome Poets
Tim Vermeulen, lichtontwerper en vormgever o.a. voor Het Nationale Theater
Isalinde Glerum, regie-assistent
Jeffrey Tomberg en Ruwan Heggelman van Theater op Film

4291

Meer van onze projecten

  • Project
  • 2021

Lichtkunstfestival VONK

Vr 15 oktober t/m za 23 oktober
  • Project
  • 2019

WijkExpeditie Houten-Zuid

Locatietheatervoorstelling: van oude grond en nieuwe zielen

Zaterdag 21 september
  • Project
  • 2019

Cultuurcafe

Henk Gilhuis

Woensdag 20 februari
  • Project
  • 2011-2017

Eerdere edities Korenfestival

Wo 1 januari t/m zo 12 maart
}
Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht