Eens in de paar jaar presenteert Aan de Slinger een eigen amateurkunstproductie. Eerder waren Hartje Houten (2014) en Bureau Houten (2016) te zien. Dit jaar staat de productie in het teken van klimaat en duurzaamheid. Een groep van bijna veertig jongeren tussen de 14 en 21 jaar gaat aan de slag met hun visie op deze thema’s. Onder begeleiding van een artistiek team van jonge professionals kunnen jongeren meedoen een multidisciplinaire theaterproductie: Firma Dochters & Zonen. 

Wegens de lockdown is deze voorstelling verzet van december 2020 naar mei 2021. De lockdown is voorlopig nog niet voorbij. Aan de Slinger blijft gesloten t/m 25 mei 2021. Onze sluiting sinds december 2020 heeft natuurlijk ook praktische gevolgen voor de voorstellingen van ‘Firma Dochters & Zonen’. 

Gedurende de lockdown was een repetitieperiode met alle spelers en het artistieke team vanwege de maatregelen niet mogelijk. Het project heeft dus erg lang stilgelegen. Inmiddels is het eind april en kunnen we concluderen dat het opvoeren van de voorstelling ‘Firma Dochters & Zonen’ op 7, 8 en 9 mei helaas niet haalbaar is. 

Gelukkig hebben we goed nieuws!
In plaats van de voorstellingen afgelasten of opnieuw te verplaatsen, wordt de voorstelling opgenomen als film. Alle jongeren krijgen een rol en gaan schitteren in deze bijzondere opname. 

Vertonen van de film
Vanwege de huidige lockdown en de kleine kans op versoepelingen in de cultuursector op korte termijn, kunnen we nog niet voorspellen wanneer een filmvertoning plaats kan vinden.

We gaan zo snel mogelijk een concreet plan maken en u hierover informeren. We hopen dat de huidige bezoekers hun tickets willen bewaren, om op de nieuwe datum te genieten van de film ‘Firma Dochters & Zonen’.

Op 23 april is er een mail verstuurd naar de bezoekers. Heeft u geen mail ontvangen? Neem contact op met Aan de Slinger via publiciteit@aandeslinger.nl / 030 - 63 51 024

Artistieke team
Mayon van der Klei, artistiek leider en regisseur van o.a. ‘Hartje Houten’ en ‘Bureau Houten’ en bekend van haar Jeugdtheaterschool Aan de Slinger
Rineke Roosenboom & Sofie Tseng, (toneel)schrijvers o.a. Orkater en BonteHond
Tim van Esch, muzikaal vormgever en sound design, en zanger van de band Handsome Poets
Tim Vermeulen, lichtontwerper en vormgever o.a. voor Het Nationale Theater
Isalinde Glerum, regie-assistent

4291

Meer van onze projecten

  • Project
  • 20-21

Firma Dochters en Zonen

Jongeren Houten, artistiek team van jonge professionals en Aan de Slinger

Za 1 mei t/m ma 31 mei
  • Project
  • 2018

Loeren naar de Boeren

Paul van der Klei en Trea Scholten

Di 1 mei t/m zo 8 juli
  • Project
  • 2017-2018

Nieuwe Houtenaren

Di 14 maart t/m vr 12 januari
  • Project
  • 2019

De eerste PechaKucha in Houten

Een nieuw idee voor het cultuurcafe

Woensdag 20 maart
}
Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht