Filmpoetry 2023 - 2024

Voortgezet Onderwijs
Leerlingen van een klas uit leerjaar Atheneum 3 van College de Heemlanden hebben vorig jaar de pilot filmeducatie gevolgd.

Startmoment was een bezoek aan de filmzaal in Aan de Slinger waar zij naar een aantal korte films met een educatief karakter hebben gekeken. De films werden kort ingeleid en na elke film volgde een nagesprek onder leiding van een moderator. Naar aanleiding van dit bezoek zijn de leerlingen zelf korte films gaan maken naar aanleiding van eigen poëzie.

Dit jaar gaan alle klassen van leerjaar Atheneum 3 films kijken onder leiding van een moderator in de filmzaal van Aan de Slinger. Ook gaan zij poëzie schrijven bij een aantal vakken. De gedichten dienen als inspiratie voor het maken van een eigen korte film.

De gemaakte films en poëzie krijgen een plaats in het project Dansenden Woorden. Tijdens dit project maken leerlingen en vakdocenten van Dansstudio Olga van Koningsbrugge choreografieën met de poëzie als startpunt. Dansende Woorden is te zien in Aan de Slinger in het voorjaar van 2024.


Primair Onderwijs - Pilot
De groepen 7 en 8 van basisschool 't Schoolhuys nemen deel aan de pilot filmeducatie. De leerlingen worden in de klas voorbereid op het kijken naar film en hun bezoek aan de filmzaal van Aan de Slinger. In de filmzaal worden de leerlingen ontvangen door een moderator. Hij leidt de films in die worden getoond en geeft kijktips. Hierdoor ontstaat vaak een verrassend en leerzaam gesprek met de leerlingen in de zaal. Voor de leerkracht is er lesmateriaal om het project in de klas af te sluiten.

Basisschool De Stek volgde vorig jaar de pilot filmeducatie met groep 1 t/m 8. Dit jaar gaat de bovenbouw aan de slag met het maken van film onder leiding van een filmdocent.

Aan de Slinger werkt samen met de Filmhub Midden en moderators die werkzaam zijn als zzp'er.


Aan de Slinger werkt voor dit project samen met College de Heemlanden, basisschool 't Schoolhuys, basisschool De Stek, Filmhub Midden, moderators, filmdocenten en Dansstudio Olga van Koningsbrugge.

Foto: Filmhub Midden

Meer van onze projecten

Filmpoetry 2023 - 2024
  • Schoolproject PO & VO
  • 2023-2024

Filmpoetry 2023 - 2024

Aan de Slinger, College de Heemlanden, basisschool 't Schoolhuys, basisschool De Stek, Filmhub Midden, moderators, filmdocenten, Dansstudio Olga van Koningsbrugge

Vr 1 september t/m ma 1 juli
Houtense Cultuurtafel
  • Cultuurtafel

Houtense Cultuurtafel

i.s.m. Burgerinitiatiefnemers Cultuureducatie, Stichting Leergeld, 'van Houten & co', Bibliotheek Lek & IJssel, Houtens Muziek Collectief, Kunsthuis Houten

Vr 15 december t/m za 14 december
Cultuureducatie met Kwaliteit (2021-2024)
  • Schoolproject PO
  • 2021-2024

Cultuureducatie met Kwaliteit (2021-2024)

Aan de Slinger

Vr 1 september t/m ma 1 juli
Musicus in de klas 2023-2024
  • Schoolproject PO
  • 2023-2024

Musicus in de klas 2023-2024

Vr 1 september t/m ma 1 juli
}
Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht