Filmpoetry 2023 - 2024

Voortgezet Onderwijs
Leerlingen van een klas uit leerjaar Atheneum 3 van College de Heemlanden hebben vorig jaar de pilot filmeducatie gevolgd.

Startmoment was een bezoek aan de filmzaal in Aan de Slinger waar zij naar een aantal korte films met een educatief karakter hebben gekeken. De films werden kort ingeleid en na elke film volgde een nagesprek onder leiding van een moderator. Naar aanleiding van dit bezoek zijn de leerlingen zelf kort films gaan maken naar aanleiding van eigen poëzie.

Dit jaar gaan alle klassen van leerjaar Atheneum 3 films kijken onder leiding van een moderator in de filmzaal van Aan de Slinger. Ook gaan zij poëzie schrijven bij een aantal vakken. De gedichten dienen als inspiratie voor het maken van een eigen korte film.

De gemaakte films en poëzie krijgen een plaats in het project Dansenden Woorden. Tijdens dit project maken leerlingen en vakdocenten van Dansstudio Olga van Koningsbrugge, Stardance, Shine en balletschool Helen Wilson choreografieën met de poëzie als startpunt. Dansende Woorden is te zien in Aan de Slinger in het voorjaar van 2024.

 

Aan de Slinger werkt voor dit project samen met College de Heemlanden, filmdocenten, dansschool Olga van Koningsbrugge, Stardance, Shine en balletschool Helen Wilson 

Meer van onze projecten

Wijkexpeditie Eiland van Schalkwijk
  • Project

Wijkexpeditie Eiland van Schalkwijk

Aan de Slinger

Za 6 juli t/m zo 7 juli
Gluren bij de Buren 2024
  • Project
  • 2024

Gluren bij de Buren 2024

Zondag 6 oktober
Projecten op maat - Basisonderwijs
  • Schoolproject PO
  • 2023-2024

Projecten op maat - Basisonderwijs

Ridderspoor en Montessori

Do 1 februari t/m ma 1 juli
Cultuureducatie met Kwaliteit 2021-2024
  • Schoolproject PO
  • 2021-2024

Cultuureducatie met Kwaliteit 2021-2024

Aan de Slinger

Vr 1 september t/m ma 1 juli
}
Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht