Dansende Woorden

Houten, laat je talent zien!

Al jaren is Dansende Woorden een zeer succesvol project, met enthousiaste en gedreven deelnemers en een afsluitende voorstelling waar het talent van het podium spat. Speciaal voor het lustrumjaar van Aan de Slinger pakken we uit met een extra luxe editie: nóg meer deelnemers, nóg meer ontmoetingen en naast poëzie en dans, nu ook met beeldende kunst en muziek.

Op 3 december vindt er in Aan de Slinger een startbijeenkomst plaats. In de foyer worden beeldende werken van kunstenaars van Kunst om de Hoek en gedichten van leerlingen van College de Heemlanden tentoongesteld. De expositie wordt bezocht door muziekleerlingen van het Houtens Muziek Collectief en jonge dansers van diverse Houtens dansscholen. Zij bekijken de werken en laten zich er door inspireren.

Hierna gaan zij aan de slag! Geïnspireerd op enkele werken, maken de muziekleerlingen een geheel eigen compositie of een eigen arrangement op een al bestaand stuk. En de dansers schrijven een choreografie.

Ook leerlingen van Wellant College vmbo nemen aan het project deel. Zij laten zich door alle gedichten inspireren tot het maken van nieuw beeldend werk.

Dansende Woorden – de luxe editie – wordt zo een prachtig geheel van poëzie, beeldend werk, muziek en dans.

Voorstelling 24 maart 2019
Het project wordt afgesloten met een voorstelling en tentoonstelling. Op zondag 24 maart zullen alle kunstwerken en gedichten te zien zijn in de foyer van Aan de Slinger. En tijdens de voorstelling in de Theaterzaal dragen de gedichtenmakers hun eigen gedicht voor en geven de beeldend kunstenaars een toelichting op hun werk. Ook ziet en hoort het publiek welke eigen werken de muziekleerlingen en de dansleerlingen gemaakt hebben. Maar liefst 10 dansen en 4 muziekstukken in totaal! De middag laat zien wat de link is tussen het gedicht en de dans, het kunstwerk en de dans of het kunstwerk en de muziek. Voor deze middag zal ticketverkoop via www.aandeslinger.nl plaatsvinden.

Na de voorstelling volgt een reprise tijdens de Cultuurnacht Houten, zodat nog veel meer Houtenaren zich er door kunnen laten verrassen.

Mede mogelijk gemaakt door:

2183

Meer van onze projecten

Houtense Cultuurtafel
  • Cultuurtafel

Houtense Cultuurtafel

i.s.m. Burgerinitiatiefnemers Cultuureducatie, Stichting Leergeld, 'van Houten & co', Bibliotheek Lek & IJssel, Houtens Muziek Collectief, Kunsthuis Houten

Vr 15 december t/m za 14 december
MidzomerFestival
  • Project

MidzomerFestival

Zaterdag 22 juni
Musicus in de klas 2023-2024
  • Schoolproject PO
  • 2023-2024

Musicus in de klas 2023-2024

Vr 1 september t/m ma 1 juli
Cultuureducatie met Kwaliteit 2021-2024
  • Schoolproject PO
  • 2021-2024

Cultuureducatie met Kwaliteit 2021-2024

Aan de Slinger

Vr 1 september t/m ma 1 juli
}
Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht