Cultuurcafe money, money, money

Tijdens dit cultuurcafe op donderdag 29 augustus geven we een duidelijk overzicht van de verschillende mogelijkheden.

Heb jij een geweldig idee voor een evenement of een kunst- of cultuurproject en wil jij subsidie aanvragen? Of is jouw idee juist nog niet concreet, maar wil je graag eerst in de subsidies duiken om het verder aan te scherpen? Voor iedereen die niet weet waar te beginnen bij het aanvragen van subsidies of fondsen, bieden wij dit cultuurcafe Money, money, money aan. 

We bespreken op interactieve wijze de verschillende financieringsbronnen en de voor- en nadelen van deze bronnen. Waar moet je bijvoorbeeld allemaal aan denken als je fondsen aanschrijft? De nadruk in deze training ligt op fondsenwerving, maar we laten ook andere mogelijkheden de revue passeren: Wat houdt bijvoorbeeld sponsoring in? Of heb je wel eens aan crowdfunding gedacht? 

Na afloop heb je een beter beeld van welke financieringsmix bij je past en kun je gericht en met meer succes aan de slag met geld werven.

De avond wordt geleid door beleidsambtenaar Julia Terlunen en Cultuurmakelaar Bea Nederhoff. Julia heeft veel ervaring rondom fondsenwerving bij onder andere het Fonds voor Cultuurparticipatie en Fonds Podiumkunsten, Bea heeft veel ervaring in het werven van fondsen en het begeleiden van ‘cultureel ondernemers’.

Praktische info:

Voor wie? Culturele ondernemers, kunstenaars, verenigingen, organisaties, cultuurbeoefenaars.

Waar?

Het cultuurcafé start op 29 augustus om 19.30 uur met een kopje koffie of thee. Het cultuurkenniscafé duurt tot 21.00 uur en vindt plaats in de Kleine Zaal van Aan de Slinger. Na afloop is de bar geopend en is er gelegenheid om met elkaar na te praten.

De training wordt gratis aangeboden door Aan de Slinger in samenwerking met de gemeente Houten. Er is plaats voor maximaal 35 personen. Aanmelden kan via cultuurmakelaar Bea Nederhoff: cultuur@aandeslinger.nl

Aan de Slinger organiseert reeds enkele jaren cultuurcafés. Doel is de kennis te vergroten van mensen uit het culturele veld van Houten ten aanzien van onderwerpen als communicatie, media, creativiteit, publieksbenadering en organisatie.

Meer van onze projecten

Kunst door de Brievenbus
  • Project

Kunst door de Brievenbus

Fonds voor Cultuurparticipatie, Aan de Slinger en ‘van Houten&co’

Ma 15 juli t/m di 15 juli
Cultuurcafe money, money, money
  • Project

Cultuurcafe money, money, money

Donderdag 29 augustus
Houtense Cultuurtafel
  • Cultuurtafel

Houtense Cultuurtafel

i.s.m. Burgerinitiatiefnemers Cultuureducatie, Stichting Leergeld, 'van Houten & co', Bibliotheek Lek & IJssel, Houtens Muziek Collectief, Kunsthuis Houten

Vr 15 december t/m za 14 december
}
Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht