Creatief+ cursusaanbod voor (bijna) 65-plussers!

Dit voorjaar bloeit het culturele cursusaanbod in de gemeente Houten! Van half april tot en met juni 2022 vinden er op de doordeweekse dagen creatieve cursussen plaats voor 65-plussers uit Houten. Aan de Slinger organiseert deze cursussen samen met culturele aanbieders van verschillende kunstdisciplines. Een aantal van deze professionals hebben ook aan eerdere producties (De Vlinder & Goud van Houten) van Aan de Slinger meegewerkt. Daarnaast zijn er ook nieuwe docenten die andere disciplines verzorgen om het aanbod compleet te maken.

65-plussers kunnen actief aan de slag met de workshops; fotografie, beeldend en muziek.

Fotografie

Vakfotograaf Paul van der Klei verzorgt de fotografie cursus. Hij behandelt de basisvaardigheden en kijkt waar hij de aanwezige kennis verder kan verdiepen. Reportages maken en het vertellen van een verhaal door middel van beeld zijn een rode draad in deze cursus. In de lessen wordt aandacht besteed aan techniek en vormgeving. Paul biedt ook een cursus voor gevorderden. Voor degene die al ervaring heeft met fotografie maar de kennis verder wil verdiepen.

 

Beeldend

Beeldend kunstenaars Rian Los geeft de cursus beeldend, waarin zij de cursisten de fijne kneepjes van het portrettekenen leert. Want bij het maken van een portret gaat het al snel niet meer over mooi of lelijk,maar over gelijkenis en goed kijken. In acht lessen worden verschillende techniekenbehandeld.

 

Muziek

In de cursus muziek gaan Marco van Berkel en Yasmine Stöger samen met de deelnemers op zoek naar nieuwe geluiden en het componeren van eigen muziek. Een leuke cursus voor wie wil ontdekken en onderzoeken hoe je een stukje nieuwe muziek maakt.

Meer van onze projecten

Musicus in de klas 2023-2024
  • Schoolproject PO
  • 2023-2024

Musicus in de klas 2023-2024

Vr 1 september t/m ma 1 juli
Warme Wintermiddag
  • Project

Warme Wintermiddag

Aan de Slinger

Zaterdag 23 december
Praktijkklas De Zonnewijzer - Theater!
  • Schoolproject PO
  • 2023

Praktijkklas De Zonnewijzer - Theater!

Aan de Slinger en theaterdocent Mayon van der Klei

Ma 23 oktober t/m vr 15 december
Houtense Cultuurtafel
  • Cultuurtafel

Houtense Cultuurtafel

i.s.m. Burgerinitiatiefnemers Cultuureducatie, Stichting Leergeld, 'van Houten & co', Bibliotheek Lek & IJssel, Houtens Muziek Collectief, Kunsthuis Houten

Vr 15 december t/m za 14 december
}
Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht