Creatief+ cursusaanbod voor (bijna) 65-plussers!

Dit voorjaar bloeit het culturele cursusaanbod in de gemeente Houten! Van half april tot en met juni 2022 vinden er op de doordeweekse dagen creatieve cursussen plaats voor 65-plussers uit Houten. Aan de Slinger organiseert deze cursussen samen met culturele aanbieders van verschillende kunstdisciplines. Een aantal van deze professionals hebben ook aan eerdere producties (De Vlinder & Goud van Houten) van Aan de Slinger meegewerkt. Daarnaast zijn er ook nieuwe docenten die andere disciplines verzorgen om het aanbod compleet te maken.

65-plussers kunnen actief aan de slag met de workshops; fotografie, beeldend en muziek.

Fotografie

Vakfotograaf Paul van der Klei verzorgt de fotografie cursus. Hij behandelt de basisvaardigheden en kijkt waar hij de aanwezige kennis verder kan verdiepen. Reportages maken en het vertellen van een verhaal door middel van beeld zijn een rode draad in deze cursus. In de lessen wordt aandacht besteed aan techniek en vormgeving. Paul biedt ook een cursus voor gevorderden. Voor degene die al ervaring heeft met fotografie maar de kennis verder wil verdiepen.

 

Beeldend

Beeldend kunstenaars Rian Los geeft de cursus beeldend, waarin zij de cursisten de fijne kneepjes van het portrettekenen leert. Want bij het maken van een portret gaat het al snel niet meer over mooi of lelijk,maar over gelijkenis en goed kijken. In acht lessen worden verschillende techniekenbehandeld.

 

Muziek

In de cursus muziek gaan Marco van Berkel en Yasmine Stöger samen met de deelnemers op zoek naar nieuwe geluiden en het componeren van eigen muziek. Een leuke cursus voor wie wil ontdekken en onderzoeken hoe je een stukje nieuwe muziek maakt.

Meer van onze projecten

Creatief op Leeftijd
  • Project
  • 2024

Creatief op Leeftijd

Di 30 januari t/m vr 28 juni
Instrumentencircuit 2023-2024
  • Schoolproject PO
  • 2023-2024

Instrumentencircuit 2023-2024

Aan de Slinger, Catching Cultures Orchestra, Houtens Muziek Collectief en Kunst Centraal

Di 9 januari t/m ma 1 juli
MidzomerFestival
  • Project

MidzomerFestival

Zaterdag 22 juni
Cultuureducatie met Kwaliteit 2021-2024
  • Schoolproject PO
  • 2021-2024

Cultuureducatie met Kwaliteit 2021-2024

Aan de Slinger

Vr 1 september t/m ma 1 juli
}
Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht