Andere Ogen, Andere Blik

Aan de Slinger presenteert in samenwerking met zorgcentrum Het Haltna Huis, ‘van Houten&co’ en PRA Muziektheater de bijzondere muziek- en dansvoorstelling Andere Ogen, Andere Blik. Een voorstelling over daadwerkelijk gezien worden door de ander en andersom ook echt kijken naar de persoon die voor je staat. Over contact maken, op fysiek en emotioneel vlak, waar emotie en dialoog ten grondslag liggen aan het ontstaan van de beweging.

Beperkt kwetsbare ouderen uit zorgcentrum het Haltna Huis in Houten, alsmede de ouderen die daar deelnemen aan de dagbesteding zijn de basis-doelgroep van dit project. Samen met een kleine groep vitale ouderen, jongeren en kinderen wordt de voorstelling tot stand gebracht. In workshops werken de professionele musici en dansers van PRA Muziektheater met hen toe naar de voorstelling. Daarbij is veel aandacht voor ontmoeting, voor kijken en luisteren, voor uitwisseling in beweging, klank en verhaal. 

In december 2022 kon de groep Jong Dementerenden en ouderen van de dagbesteding al een beetje proeven aan het project door de uitvoering TERTS. Een voorstelling, concert en workshop ineen, waarbij twee dansers en een musicus van PRA de verbinding zochten met de ouderen, mantelzorgers en medewerkers van Het Haltna Huis door muziek en dans. 

De reacties op TERTS waren zeer positief. Een van de bewoners uit Het Haltna Huis zei het volgende: “Ik ben erg emotioneel. De muziek heeft mij geraakt. Ik denk aan tien jaar terug, aan een toneelstuk waar ik vroeger aan mee heb gedaan. Wel 16 keer stond ik in het theater.”

Andere Ogen, Andere Blik ontroert en raakt je door zijn puurheid. De voorstellingen zijn op 26 en 29 maart 2023.
 
Tickets bestellen
Voorstellingspagina zondag 26 maart 15.00 uur

Voorstellingspagina woensdag 29 maart 15.00 uur

Meer van onze projecten

Filmeducatie 2023 - 2024
  • Schoolproject PO
  • 2023-2024

Filmeducatie 2023 - 2024

Aan de Slinger, basisschool 't Schoolhuys, basisschool De Stek, Filmhub Midden, moderators, filmdocenten

Vr 1 september t/m ma 1 juli
MidzomerFestival
  • Project

MidzomerFestival

Zaterdag 22 juni
Projecten op maat - Basisonderwijs
  • Schoolproject PO
  • 2023-2024

Projecten op maat - Basisonderwijs

Ridderspoor en Montessori

Do 1 februari t/m ma 1 juli
Houtense Cultuurtafel
  • Cultuurtafel

Houtense Cultuurtafel

i.s.m. Burgerinitiatiefnemers Cultuureducatie, Stichting Leergeld, 'van Houten & co', Bibliotheek Lek & IJssel, Houtens Muziek Collectief, Kunsthuis Houten

Vr 15 december t/m za 14 december
}
Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht