Instinct

Een film over macht en manipulatie. Een indrukwekkend regiedebuut van (actrice) Halina Reijn.

Ervaren psychologe Nicoline (Carice van Houten) begint aan een nieuwe baan bij een Tbs-kliniek. Daar ontmoet ze Idris (Marwan Kenzari), een zedendelinquent die een aantal ernstige misdrijven op zijn naam heeft staan. Na vijf jaar behandeling staat hij op het punt om voor het eerst op onbegeleid verlof te gaan. Zijn behandelteam is zeer enthousiast over de geboekte vooruitgang, maar nieuwkomer Nicoline vertrouwt hem niet en probeert zijn proeftijd te verlengen. Idris doet er alles aan om Nicoline te overtuigen van zijn positieve ontwikkelingen, maar transformeert langzaam maar zeker in de manipulatieve man die ze vanaf het begin al in hem zag. Er ontstaat een machtsspel tussen hen, waar Nicoline ondanks haar kennis en ervaring volledig in verstrikt raakt.

'Instinct' is geselecteerd om namens Nederland te worden ingezonden voor de aankomende Academy Awards in de categorie International Feature Film. Het regiedebuut van Halina Reijn werd uit 10 aanmeldingen gekozen door een selectiecommissie die bestond uit afgevaardigden van verschillende Nederlandse filmbrancheverenigingen en organisaties. 

“Instinct vindt precies de juiste toon tussen bedreiging en verlangen en tussen lust, angst en schaamte... Intense, gelaagde‘ rollen van twee acteurs die ‘aan elkaar gewaagd zijn”
The Hollywood Reporter

Meer van ons programma

Blinded by the Light
  • Film

Blinded by the Light

Met: Viveik Kalra, Hayley Atwell, Rob Brydon, Kulvinder Ghir e.a.

Vrijdag 27 september20:00u
Ik loop
  • Muziek

Ik loop

Gerard van Maasakkers

Zaterdag 2 november20:15u
Machteld
  • Houten Presenteert

Machteld

Theatergroep Splinter

Zaterdag 2 november20:15u
Pianocafé
  • Houten Presenteert

Pianocafé

Houtens Muziek Collectief

Zaterdag 16 november 20:15u
Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten