Wijkcentrum/Cultuurhuis Schoneveld toont portretten Houtense boeren

Wanneer je in Wijkcentrum/Cultuurhuis Schoneveld binnenkomt en langs de trap omhoog kijkt naar de galerij, dan tref je de vriendelijke blikken van 10 Houtense boeren. Gemoedelijk kijken ze je aan vanaf hun bedrijf. Schoneveld toont tot en met 15 april de portretten van 10 Houtense boeren uit Houten en het buitengebied.

Ooit had Houten een bloeiend agrarisch leven. Er waren fruittelers, varkenshouders, melkveehouders, groentetelers en schapenfokkers. Hoewel het aantal boeren bedrijven sterk verminderd is, is er nog steeds een rijk agrarisch leven in de gemeente Houten.

Fotograaf Paul van der Klei en schrijfster Trea Scholten maakten tien portretten van jonge en oudere boeren. Ze geven een kijkje in het leven op de boerderij.

Laatste kans
De expositie Loeren naar de boeren is sinds september op reis geweest door Houten. De huidige expositielocatie; Wijkcentrum/Cultuurhuis Schoneveld is de laatste plaats waar u vrij kunt inlopen om de foto’s te bekijken. Hierna zullen de foto’s nog in een besloten expositie te zien zijn bij het Houtens Erf en Dagcentrum Het Kant Huis.

De foto’s zijn tot en met 15 april 2019 te bekijken bij Wijkcentrum/Cultuurhuis Schoneveld (Zonnehout 36). 
 

Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht