Vlog it!

Vandaag waren heel veel basisschoolleerlingen van de groepen 7 (leeftijd 10-11 jaar) uit Houten op bezoek in Aan de Slinger voor het Vlogfestival 'Vlog it!'. Zij deden mee aan dit project van Kunst Centraal. 

Leerlingen kregen les in vloggen. De opdracht was om een vlog te maken over hun eigen culturele omgeving in Houten, Schalkwijk of Tull in ’t waal. Ze moesten voor hun vlog kiezen uit vier categorieën: Typisch Houten, Locals, Bijzonder of Dit kan anders. De leerlingen konden hun vlogs inzenden om mee te dingen naar een nominatie. 

Tijdens het festival werden compilaties van de vlogs getoond, de genomineerden geïnterviewd en de jury gaf een toelichting op de selectiecriteria. De jury bestond uit adviseurs van Kunst Centraal, Jessica Dijkman en Kees van Dalen van de gemeente Houten en Ellis Scheppink van Aan de Slinger. 

Vlogger Sanne Heyman presenteerde het festival en reikte de prijzen uit. Het was heel spannend; de leerlingen zagen hun vlog op het grote filmdoek in de theaterzaal, werden soms naar voren geroepen en op het eind werd natuurlijk de hamvraag beantwoord: wie wordt de winnaar?

Educatie Aan de Slinger biedt de winnaars nog een extra prijs: een edit-workshop van Sanne Heyman. De leerlingen gaan tijdens deze workshop hun filmpje editen en de uiteindelijke versie wordt getoond in de foyer van Aan de Slinger tijdens Februari Filmmaand.

Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht