Verwonder je in het najaar bij lichtkunstfestival VONK

Klaar voor wat lokale kunst en cultuur? En zie jij ook zo uit naar het moment dat de evenementen en festivals weer op de culturele agenda komen te staan? Dan hebben wij goed nieuws! Wij organiseren - in samenwerking met Staatsbosbeheer en de HKU - van 15 tot en met 23 oktober 2021 de eerste editie van lichtkunstfestival VONK: een cultureel festival waarbij kunst, nieuwe media, lichtinstallaties, verdieping en beleving centraal staan. VONK verlicht Houtens cultureel erfgoed Fort bij ‘t Hemeltje met een bijzondere en interactieve lichtkunstroute, spannende waterprojecties, performance art, interactieve installaties en meer. 

Bij VONK ervaar je een nieuw mini-universum van tegenstellingen - tussen licht en donker, dag en nacht en tussen de natuur en de digitale wereld. Fort bij ‘t Hemeltje, het meest moderne fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie dat werd gebouwd tussen 1877-1881, doet dienst als decor voor het lichtkunstfestival. Dankzij de uitgebreide en diverse programmering is er voor elk wat wils en het festival is dan ook voor iedereen: van jong tot oud en van culturele beginner tot doorgewinterde kunstkenner. 

Kunstenaars uit de regio en uit de rest van het land staan met hun werk op VONK Festival. Ook is er een samenwerking met de HKU (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht). Studenten krijgen middels een open call de mogelijkheid om te exposeren op Fort bij ‘t Hemeltje. Tot slot zal op het terrein ook een secret room aanwezig zijn; een installatie waar je zelf naar op zoek moet en waar je verrast zal worden. Wat het precies inhoudt blijft nog geheim, we kunnen natuurlijk niet alles prijsgeven!

Voel jij de VONK?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van VONK via de website www.vonkfestival.nl en wordt als eerste op de hoogte gebracht van de ticketverkoop, het programma en verder VONK nieuws. 

Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht