Trompet in de klas op de Plantage

Olaf Schipper, trompetdocent bij het Houtens Muziek Collectief, is te gast bij groep 5c van basisschool de Plantage. Hij is één van de drie musici met wie de leerlingen kennismaken tijdens het project Musicus in de klas. De leerlingen van groep 6 ontmoeten Olaf in juni. 


Voor de meeste leerlingen is de trompet een instrument dat ze nog niet eerder van dichtbij hebben gezien. Olaf heeft verschillende trompetten en een bugel meegenomen. Klinken ze hetzelfde of zijn er verschillen? De trompet klinkt in de klas met het Taptoe signaal en het Wilhelmus. Olaf geeft trompetles maar speelt ook samen met veel andere blazers in de Marinierskapel, een harmonieorkest, met veel optredens in het land.


Het blazen op een trompet is niet gemakkelijk maar daarvoor geeft Olaf de leerlingen tips.  De leerlingen krijgen de kans om allemaal even te oefenen op een mondstuk. Daarna liggen er plastic trompetten klaar waarop de leerlingen in een groepje voor de klas hun geluid kunnen laten horen. Dat willen ze allemaal wel proberen!  

Er zijn acht basisscholen in Houten die meedoen aan het project Musicus in de Klas. Het project wordt georganiseerd door de educatie-afdeling van Aan de Slinger en is mede mogelijk gemaakt door de Brede Regeling Combinatiefunctionaris waaraan de gemeente Houten deelneemt. Meer informatie over Musicus in de klas www.aandeslinger.nl/projecten

Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht