In het theatercollege ‘OMG, stel je eens voor!’ kruipt theaterdominee David Heek in de oerverhalen van het bijbelboek Genesis. Het scheppings- en paradijsverhaal roept bij hem en bij anderen, zowel in als buiten de kerk, de nodige vragen op. 

Wat kunnen we vandaag nog met deze oude verhalen? Een vaak gevoerde schepping/evolutie-discussie levert gevoelsmatig weinig op. Dat krijgt zomaar iets eenzijdig wetenschappelijks of koud-theoretisch. Hoe overstijgen we die discussie, helemaal als je bedenkt dat de bijbelschrijvers het woord ‘evolutie’ niet eens kenden? David denkt dat het scheppingsverhaal van Genesis 1 een boeiende kijk geeft op de werkelijkheidsbeleving van toen. Maar de vraag is vooral: wat kunnen we er nú mee?

En dan het verhaal van Adam en Eva. In de 'Tuin van het Genot'. Met de twee bomen in het midden. En een pratende tuinslang… Hoe zien we dat verhaal terug in onze eigen tijd vol social media, good- of fakenews en ons liefdesleven?

En last but not least: welke beelden heb jij van God? En van jezelf? Stel dat we die beelden meer in elkaar laten overlopen. Wat gebeurt er dan?

Aanvang: 20.30 uur (programma zonder pauze)
Lengte: 1,5 uur
kaartverkoop via Truetickets: https://www.truetickets.nl/e/12973/tickets/

Dit programma is een verhuring, het is geen onderdeel van het programmering van Aan de Slinger. 

Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht