Steunpakket voor Houtense culturele sector wordt verlengd

De Houtense culturele sector kan ook de komende tijd op extra ondersteuning van de gemeente rekenen. Het tijdelijk steunfonds voor amateurverenigingen en -gezelschappen, theater en andere cultuurinitiatieven wordt verlengd. Dit moet hen helpen om de gevolgen van de coronacrisis het hoofd te bieden. Het college van B en W. stelt daarvoor Rijksgeld van € 240.000 beschikbaar.
 
De coronacrisis zorgt ook in de culturele sector voor financiele en praktische problemen, ook in 2022. Dat blijkt uit de gesprekken die de gemeente afgelopen tijd had met culturele verenigingen, instellingen en initiatieven. Door de coronamaatregelen zien zij ook de deelname aan activiteiten flink teruglopen.
Wethouder Jan Overweg (Cultuur): “We verlengen onze steun aan de cultuursector ook in 2022 en 2023 want het is écht belangrijk dat we al het moois dat Houten hierin biedt overeind blijft voor inwoners. Cultuur draagt bij aan sociale samenhang in Houten en dat is nu extra hard nodig door de grote gevolgen van de coronapandemie. Cultuur is broodnodig voor de Houtenaren om te ontmoeten en weer te verbinden”. Dat er grote behoefte is aan ondersteuning blijkt uit het feit dat het beschikbare geld in 2021, €150.000, volledig is besteed door de Houtense cultuurorganisaties en -initiatieven.

Tijdelijk Coronasteunfonds Cultuur
Het tijdelijke Coronasteunfonds Cultuur is bedoeld voor compensatie van extra kosten door de coronamaatregelen. Het gaat dan bijvoorbeeld om vergoeding van de aanschaf van beschermingsmiddelen, een tent of de huur van een grotere repetitieruimte. Het fonds biedt ook geld om culturele activiteiten in 2022 en 2023 weer te helpen opstarten. Het fonds richt zich op het hele culturele veld, van vereniging tot zzp’er en ondernemer.
 
Meer informatie over de steunregeling of de aanvraag staat hier

Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht