Speeddaten en cultuurcafe money, money, money

Speeddaten

Op dinsdag 25 juni van 15.30 tot 18.00 uur zijn cultuurmakelaar Bea Nederhoff en cultuurambtenaar Julia Terlunen in de foyer van Aan de Slinger aanwezig om Houtense cultuurmakers te helpen bij hun vragen. Bruis je van de ideeën en kun je hulp gebruiken om je plan van de grond te krijgen? Bea en Julia helpen je graag. Wil je 25 juni langskomen, laat dit dan vooraf even weten via cultuur@aandeslinger.nl. We reserveren dan 15 minuten voor jouw vraag.

Cultuurcafé Money, money, money

Hoe vind je de weg naar de meest geschikte vorm van financiering voor jouw organisatie of activiteiten? Tijdens dit cultuurcafe op 28 augustus geven we een duidelijk overzicht van de verschillende mogelijkheden.

Heb jij een geweldig idee voor een evenement of een kunst- of cultuurproject en wil jij subsidie aanvragen? Of is jouw idee juist nog niet concreet, maar wil je graag eerst in de subsidies duiken om het verder aan te scherpen? Voor iedereen die niet weet waar te beginnen bij het aanvragen van subsidies of fondsen, bieden wij dit cultuurcafe Money, money, money aan. 

We bespreken op interactieve wijze de verschillende financieringsbronnen en de voor- en nadelen van deze bronnen. Waar moet je bijvoorbeeld allemaal aan denken als je fondsen aanschrijft? De nadruk in deze training ligt op fondsenwerving, maar we laten ook andere mogelijkheden de revue passeren: Wat houdt bijvoorbeeld sponsoring in? Of heb je wel eens aan crowdfunding gedacht? 

Na afloop heb je een beter beeld van welke financieringsmix bij je past en kun je gericht en met meer succes aan de slag met geld werven.

De avond wordt geleid door beleidsambtenaar Julia Terlunen en Cultuurmakelaar Bea Nederhoff. Julia heeft veel ervaring rondom fondsenwerving bij onder andere het Fonds voor Cultuurparticipatie en Fonds Podiumkunsten, Bea heeft veel ervaring in het werven van fondsen en het begeleiden van ‘cultureel ondernemers’.

Praktische info:

Voor wie? Culturele ondernemers, kunstenaars, verenigingen, organisaties, cultuurbeoefenaars.

Waar?

Het cultuurcafé start op 28 augustus om 19.30 uur met een kopje koffie of thee. Het cultuurkenniscafé duurt tot 21.00 uur en vindt plaats in de Kleine Zaal van Aan de Slinger. Na afloop is de bar geopend en is er gelegenheid om met elkaar na te praten.

De training wordt gratis aangeboden door Aan de Slinger in samenwerking met de gemeente Houten. Er is plaats voor maximaal 35 personen. Aanmelden kan via cultuurmakelaar Bea Nederhoff: cultuur@aandeslinger.nl

Aan de Slinger organiseert reeds enkele jaren cultuurcafés. Doel is de kennis te vergroten van mensen uit het culturele veld van Houten ten aanzien van onderwerpen als communicatie, media, creativiteit, publieksbenadering en organisatie.

Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht